JET SET

Vlatka se obrušila na hrvatsko pravosuđe: "Nakon braka sam doslovno bila pokradena"

Avaz.ba

8.12.2017

Vlatka Pokos bijesna je zbog presude koja je išla u korist njenog bivšeg muža, odnosno posinka.

Vlatka Pokos žestoko se obrušila na hrvatsko pravosuđe, govoreći o procesu koji traje već duži niz godina, a između nje i Lea Radeljaka.

"Želim podijeliti s hrvatskom javnosti još jednu presudu hrvatskog pravosuđa, kojom se korumpirane sutkinje iživljavaju na nezaštićenoj osobi, proganjanoj već deset godina. Presuda kojom su uvaženi argumenti hrvatskog građanina Josipa Radeljaka, koji me progoni i zlostavlja već više od deset godina uz pomoć svog sina Lea Radeljaka i hrvatskog pravosuđa. Hvala Bogu, više ne živim u Apsurdistanu, ali moja agonija se nastavlja. Zbog ovo ću ići do suda za ljudska prava u Strasbouru jer meni su u Apsurdistanu negirana temeljna ljudska prava. Naravno, osudile su me žene, koje vjerovatno ne mogu podnijeti moju sliku. Tri "poštene" sutkinje uvažile su gnusne laži Josipa i Lea Radeljaka", napisala je Vlatka u objavi na Instagramu.

Nastavila je u drugoj objavi, govoreći da nije mogla ostvariti temeljna ljudska prava te da je zlostavljana od medija i primitivnog društva. 

"Nakon braka sam doslovno bila pokradena i opljačkana, na veliku radost hrvatskog pučanstva. Nakon godina rada, služenja i podizanja djeteta, sudovi koji nisu učinili ništa da me zaštite kao ženu i ljudsko biće, i dalje idu na ruku "uglednom" građaninu. Nažalost, bila sam naivna jer je teško vjerovati koliko je uistinu korumpirana Hrvatska. Tužno i sramotno. Žene u Hrvatskoj su bića drugog reda koje su osuđene ne samo od primitivnog, zatucanog društva, već i korumpiranog pravosuđa. Što je najapsurdnije, tužio me Leo Radeljak, a sutkinje su uvažile argumente njegovog poštenog i istinoljubivog oca. Kad zaboravim zašto sam s 46 godina napustila cijeli svoj život u domovini, Apsurdistan svojim presudama me vrati u realnost. Obrazloženje presude, na koju se nemate pravo žaliti, je bolesna i lažljiva konstrukcija. Nadam se da ipak postoji pravda iznad korumpiranog hrvatskog pravosuđa i da će svi skupa završiti u paklu. Želim im to", zaključila je između ostalog Vlatka Pokos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.