JET SET

Bono Voks: Ozbiljno shvatam istragu, prvi ću saopćiti rezultate

Avaz.ba

9.12.2017

Frontmen irskog rok benda "U2" Bono Voks izjavio je da shvata istrage o njegovim poslovanjima "veoma ozbiljnim" i da želi da one budu transparentne.

Njegovo ime jedno je od mnogobrojnih koja su se našla u procurjelim dokumentima u "Rajskim papirima" u kojima se navode detalji o ofšor ulaganjima nekih od najvećih svjetskih moćnika. 

U dokumentima koja je objavio njemački Zie Deutche Zeitung, navodi se da je roker čije pravo ime je Dejvid Hjuson, bio dionicar malteške kompanije, koja je uložila u trgovački centar u Litvaniji preko jednog tamošnjeg holdinga optuženog za poresku utaju.

Bono je u intervjuu za današnje izdanje njemačkog lista rekao da će onog trenutka kada istraga o tome bude završena, on "biti prvi koji će izvjestiti o svim detaljima". 

List je, kako se navodi, citirao Bona koji je želio da njegovi fanovi znaju "da se bilo šta sumnjivo desilo, bio bih bijesan koliko i oni".

Rajski papiri su procurili iz advokatske kompanije "Eplbaj" osnovane na Bermudima i kompanije "Asajasiti trast" iz Singapura, a nabavio ih je njemački list i podijelio s Međunarodnim konzorcijumom istraživackih novinara, prenose Nezavisne novine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.