JET SET

Dujmić osnovao Nove fosile, a danas ga članovi tog sastava mrze

Avaz.ba

13.12.2017

Kada je, 2013. godine osnivač grupe Novi fosili Rajko Dujmić dobio Porina za životno djelo, što je najvažnija nagrada koju jedan muzičar u Hrvatskoj može dobiti, niko mu od članova tog muzičkog sastava nije čestitao. Iako su skupa nastupili, na proslavi se nisu pojavili. Pred oproštajnu turneju članovi benda izjavili su kako više ne žele da nastupaju s Dujmićem. Tada niko nije znao šta se desilo s međuljudskim odnosima u bendu.

- Abdicirao sam. To je ono što kraljevi rade, odu s dvora i otpuste sve dvorane. Danas oni ne mogu koristiti ime ''Novi fosili''. Žao mi je. Ja to ime nisam dobio, već sam platio zaštitu imena još u vrijeme Tita u Jugoslaviji, u Beogradu. Kada se desila sva ta frka oko našeg benda i oproštajne turneje rekao sam im: ''Evo, ne moram nastupati s vama, ali mi bar dajte novac''. Znate, u godinama sam kada zdravlje košta. Nisam bolestan, ali ko zna šta donosi novi dan - objasnio je Dujmić.

Članovi ''fosila'' kasnije su kao razlog odstupanja od saradnje sa Dujmićem naveli to što se muzičar već trideset godina bori sa bolestima zavisnosti. Izbacivanje iz benda ga je, kako kaže, jako povrijedilo. To je bio najgori period u njegovom životu.

Sa bivšim kolegama se u međuvremenu nije sretao, niti to želi.

- Morat ćemo da se vidimo na sudu, ali to je viša sila - naveo je Dujmić.

Osim na poslovnom planu, ni u privatnom životu stvari nisu funkcionirale, pa ga je supruga Snježana optužila za nasilje u porodici. Ipak, Snježana nije pokupila stvari i otišla, već je ostala s njim u najgorim danima, danima njegova oporavka, koji je bio težak, mukotrpan i dugotrajan. Prošle sedmice su proslavili 27. godišnjicu braka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.