JET SET

Jelena Karagić: Svoju državu sam ponosno predstavljala na Filipinima

Karagić: Prezadovoljna sam uspjehom

Piše: F. MUSTAFIĆ

14.12.2017

Jelena Karagić (23) predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru Miss Earth 2017 koji je održan na Filipinima i zauzela visoko 10. mjesto među 87 ljepotica.  

Ona je sa misicama iz cijeloga svijeta mjesec boravila u Manili, glavnom filipinskom gradu, pripremajući se za veliko finale.

Mnogo ljubavi

Povratkom u Banju Luku nastavila je obaveze na Stomatološkom fakultetu, a, kako kaže, prezadovoljna je postignutim rezultatom i načinom na koji je svoju domovinu predstavila na ovom prestižnom takmičenju.

- Trudila sam se da predstavim svoju državu najbolje što mogu. Na kraju se to isplatilo. Naravno, nije važna samo ljepota, mnogo utječu i drugi faktori. Sve se gledalo, od ponašanja, stava, inteligencije svakako, komunikacije s ljudima... – kaže Karagić.

Iako ovakve izbore ponekad prate i neke ružne stvari, ona ističe da nije doživjela nikakve neprijatnosti.

- Filipini su definitivno bili destinacija koju sam željela da posjetim. Moji utisci su očaravajući. Od ljudi koji su nas dočekali raširenih ruku i s mnogo ljubavi do predivnih mjesta koje smo obišli. Mogu samo reći da sam ponosna na sebe i na svoju državu, koju sam ponosno predstavljala – kaže ona.

Naša ljepotica se na Filipinima družila s brojnim ljepoticama koje su se našle na ovom takmičenju, a sobu je dijelila s predstavnicom Srbije.

Karagić provela mjesec dana u Manili

- Najviše vremena sam provodila s djevojkama iz Kine, Švicarske, Kipra, Brazila i Kolumbije. Predstavnica Danske je, također, djevojka s naših prostora, tako da smo se puno družile, a i dalje smo u kontaktu – kaže Karagić.

Usrećila je titula

Ističe i da joj titula misice godi, ali i otvara brojna vrata u svijetu modelinga.

- Na poslovnom planu imam mnogo ponuda i angažmana. Titula se nosi cijeli život i to me veoma usrećuje – dodaje ona.

U budućnosti se vidi kao uspješna doktorica koja se bavi modelingom.

- Nadam se da ću napraviti veliku karijeru. Voljela bih imati sretnu i skladnu porodicu, jer mladost kad prođe, usrećuju nas neke druge stvari – govori Jelena.

Vjera u sebe  

- Svaka osoba koja dovoljno vjeruje u sebe može da postigne ciljani rezultat. Moj moto je uvijek bio - vjera u sebe je prva tajna uspjeha. Iduće godine se nadam još jednom takmičenju, ali na kojem će mi ambicije biti mnogo veće, jer sam sad uvidjela da ja to mogu –iskrena je Jelena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.