Neoprostivo: Slavne žene koje su prijateljicama otele muževe

Avaz.ba
15.12.2017 16:31

Foto: ( Arhiv/Agencije)

Najboljim prijateljicama spremne smo svašta da oprostimo, ali postoje li izdaje za koje nema oprosta?

Mnoge žene odgovorile bi potvrdno, a na prvo mjesto neoprostivih izdaja stavile bi ''krađu'' ljubavnog partnera. U nastavku provjerite koje su to slavne žene uradile nezamislivo i upustile se u preljubničku vezu s njihovim partnerima.

Jedan od najpoznatijih ljubavnih trouglova svih vremena onaj je u kojem su se našli Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Debi Rejnolds (Debbie Reynolds) i njen suprug Edi Fišer (Eddie Fisher).

Dvije glumice sprijateljile su u tinejdžerskim danima kada je Debi potpisala ugovor sa studijem MGM, a Elizabet je u to vreme već bila njihova velika glumačka zvijezda.

Debi se 1955. godine udala za Fišera, a Elizabet je 1957. godine postala supruga pozorišnog i filmskog producenta Majka Toda (Mike Todd). Samo godinu dana kasnije Majk je poginuo u avionskoj nesreći.

S obzirom na to da su njih četvero bili bliski prijatelji, Debi je Ediju dopustila da se nakon nesreće na neko vrijeme preseli kod Elizabet kako bi pazio na nju u trenucima velike tuge.

Međutim, samo dvije sedmice kasnije Elizabet i Edi su zajedno otputovali, a Debi je saznala da je njen brak gotov.

Zbog svoje afere novi par postao je meta medija koji nisu imali milosti prema njima, ali filmska diva nije se dala omesti. Ne možete uništiti sretan brak. Ništa ja nisam uzela od Debi jer ona to nikada nije ni imala, rekla je kada su je pitali kako je mogla ukrasti muža prijateljici.

Imala je spreman odgovor i na pitanje šta bi njen pokojni suprug rekao na njenu novu ljubavnu vezu: Majk je umro, a ja sam živa. Šta očekujete od mene? Da spavam sama?

Njihova ljubavna sreća ipak nije bila dugog vijeka. Naime, Elizabet je 1964. godine ostavila Fišera zbog Ričada Bartona (Richard Burton). Nekoliko decenija kasnije Debi je ipak oprostila Elizabet veliku izdaju: U mlađim danima Elizabet je samo uzimala šta je htjela. Kasnije je postala svjesna osjećaja drugih ljudi.

Glumica Mia Farou (Mia Farrow) također se našla u ljubavnom trouglu. U 60-im godinama prošlog vijeka sprijateljila se sa muzičarkom Dori Previn (Dory Previn) koja je bila udata za Andrea Previna. Mia se upustila u vezu s Previnom, a Dori je za aferu saznala kada je Mia ostala trudna.

Dori se kasnije razvela, a godinu kasnije mladoj glumici posvetila je pjesmu o prijateljici skrivenih motiva koja se divila njenom vjenčanom prstenu i bračnoj postelji pa joj ukrala muža.

NA VRH