JET SET

Optužbe protiv Dastina Hofmana postaju brojnije i groznije

( AFP)

Avaz.ba

15.12.2017

Slavni glumac Dastin Hofman (Dustin Hoffman) optužen je za seksualno uznemiravanje i napastvovanje od strane nekolicine žena. Najmanje dvije su, u trenutku incidenta, bile maloljetne.

Poslije asistentkinje koja je imala samo 17 godina kada joj je glumac pričao kako želi da ''doručkuje njenu lijevu dojku'', medijima se javila i školska drugarica Hofmanove kćerke Karine i ispričala svoju priču.

Kori Tomas (Corry Thomas) navodi da ju je Hofman zajedno njegovom kćerkom odveo na večeru kada su imale 16 godina. U stanu glumca čekala je da je majka pokupi i ostala nasamo sa njim.

- Otišao je da se istušira, vratio se u peškiru i skinuo ga. Bila sam šokirana. Nikada u životu prije toga nisam vidjela golog muškarca. Pokazivao mi se, razmetao se golotinjom. Tražio mi je da mu masiram stopala i da odemo ''i dalje od toga''. Moja majka je zazvonila, pobjegla sam i nikome nisam ispričala šta se dogodilo, do sada - rekla je ona.

Tomas incident nije prijavila ni Hofmanovoj kćerki, koja joj je kasnije bila djeveruša na vjenčanju.

- Nisam htjela da je posramim, ona je jedna od mojih najboljih prijateljica - rekla je ona.

Optužbama se pridružila i članica ekipe filma ''Ištar'' koja je željela da ostane anonimna, a ispričala je da joj je glumac gurao ruku u gaće, i da je došlo do penetracije prstom, dok su se sa ostatkom ekipe vozili u ''pretrpanom kombiju''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.