Tom Henks ima dobar savjet za mlade muškarce

Avaz.ba
16.12.2017 13:35

Foto: ( AFP)

Tom Henks (Hanks) je u nedavnom intervjuu, koji je dao za Vašington post na crvenom tepihu na promociji svog novog filma "The Post", rekao da bi mladi muškaci, koji tek započinju svoje karijere, iz bilo koje oblasti, trebali da rade za jake žene šefove.

Na pitanje kako bi mlade muškarce posavjetovao da daju doprinos kada je u pitanju kampanja protiv seksualnog nasilja, ali i jednakost među spolovima, Henks odgovara:

- To je meritokratija koja nema nikakve veze sa rodom. Mislim da najbolja stvar koja može da se desi mladom muškarcu uključujući bilo koje radno mjesto jeste da radi sa jakom, pravednom, zahtjevnom ženom šefom - rekao je glumac.

- Sretan sam što sam iskusio tako nešto. Radio sam sa mnogo žena koje su očekivale samo najbolje od mene - dodao je Henks.

Henksu su u mnogim filmskim ostvarivanjima žene bile nadređene. Također, ovo nije prvi put da Henks pruža podršku rodnoj ravnopravnosti.

- Ako ne nastavimo da se krećemo ka jednakim pravima, jednakim mogućnostima i jednakoj slobodama, za svaku osobu na ovoj planeti, onda smo proćerdali sve što smo naučili - rekao je Henks jednom prilikom.

Henksova supruga također je govorila o mlađim generacijama. Ona smatra da mlađe generacije danas razumiju jednakost, bilo kao ravnopravnost spolova ili seksualnu jednakost. 

NA VRH