JET SET

Kluni se plaši šta bi napisao na Twitteru, a Kira Najtli ga nakon samo 12 sati ugasila...

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

17.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Iako mnoge poznate ličnosti ne mogu zamisliti dan bez dijeljenja svoje privatnosti s brojnim fanovima, ipak postoje i oni slavni koji su izričiti protivnici društvenih mreža. Danas je teško zamisliti da postoji bilo ko, a posebno javne ličnosti, koje nemaju zvanični profil na Instagramu, Twitteru, Facebooku...  

Doduše, pod imenima zvijezda ima i po nekoliko profila, ali se uglavnom radi o lažnim profilima koje prave njihovi fanovi.

Posljednji koji je odlučio da se nakratko distancira od društvenih mreža je engleski muzičar Ed Širan (Ed Sheeran), koji je kazao da je prisiljen napraviti pauzu, jer je shvatio kako svijet gleda kroz ekran, a ne svojim očima.

- Pravim pauzu od telefona, mailova i svih društvenih mreža. Koristim svaku slobodnu priliku da putujem i vidim svijet koji sam propustio – izjavio je Širan.

Najveći protivnik

Holivudski glumac Džordž Kluni (George Clooney) jedan je od najvećih protivnika društvenih mreža. Nedavno je čak za magazin “Esquire” za sve bogate i slavne osobe koje imaju profile na Twitteru, Facebooku i Instagramu ili nekoj drugoj društvenoj mreži, kazao da su budale.

- Plašim se šta bih navečer, nakon što popijem nekoliko čašica pića, mogao napisati na Twiteru ili kakvu ću fotografiju objaviti na Instagramu. Plašio bih se i svakog jutra, to nema nikakvog smisla – izjavio je Kluni.

Glumica Kira Najtli (Keira Knightley) teška je protivnica interneta i društvenih mreža. Ipak, nakon što nije mogla odoljeti i ne provjeriti o čemu se tu radi, otvorila je nalog na Twitteru, koji je nakon samo 12 sati ugasila. Kaže da je tada imala osjećaj kao da je ponovo u školi i na velikom igralištu, ali da se niko ne želi igrati s njom, jer nije dovoljno popularna.

Svoj profil ni na jednoj popularnoj društvenoj mreži nema ni top-model Kejt Mos (kate Moss). Ona je poznata i po tome da uopće ne voli kamere i fotoaparate.

- Ovoliki broj društvenih mreža i njihova popularnost samo su doveli do toga da više ne postoje granice privatnosti. Ljudi se previše eksponiraju, ali istovremeno narušavaju i tuđu privatnost – smatra Mos.

Iako bi mnogi voljeli da svoj privatni profil negdje ima i američka glumica Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), to nije slučaj. Popularna glumica nedavno je izjavila kako bi joj to bila samo obaveza, a i da ne voli svoju privatnost dijeliti s drugima.

- Sve mi to izgleda zamorno. U skorije vrijeme ne namjeravam otvarati naloge, a za to i nemam potrebe – jasna je Johanson.

Borba sa mailovima

Glumica Kejt Vinslet otišla je i korak dalje. Ona je, naime, svojim ukućanima zabranila društvene mreže, a gostima koji joj dođu, prvo skrene pažnju na to.

- To veoma loše utječe na mlade djevojke. One se sređuju da bi im neko lajkovao fotografiju. Ne vidim svrhu svega toga – rekla je ona.

Ni Dženifer Lorens (Jennifer Lourence) nema profil ni na jednoj mreži. Nedavno je poručila fanovima da, ako negdje vide profil s njenim imenom, znaju da je lažan. Priznaje i da nije neko ko voli tehnologiju te da se jedva bori s mailovima.

Džener nakratko ugasila Instagram

Kada je prošle godine Instagram profil popularne američke manekenke Kendal Džener (Kandall Jenner) nakratko nestao, to je bila glavna vijest na mnogim američkim internet-portalima.

- Prva stvar koju uradim kad ustanem je provjeravanje Instagrama. A kada krenem spavati, Instagram je posljednja stvar koju pogledam. Mislim da sam bila previše ovisna o njemu – rekla je Džener, koju na ovoj društvenoj mreži prati više od 85 miliona fanova.

Đoli: Ne volim tehnologiju

Bez obzira na trendove i za razliku od većine njenih kolegica, ni glumica Anđelina Đoli (Angelina Jolie) nema profil na društvenim mrežama. Nema sumnje da bi broj njenih pratilaca bio milionski, a kako trenutno stvari stoje, dugo vremena će proći dok Đoli uopće i priđe računaru, jer je nedavno priznala da novu tehnologiju nikako ne voli.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.