JET SET

Nataša Bekvalac je od početka karijere blistala: Otkriveno ko je sve zaslužan za njen uspjeh

Avaz.ba

19.12.2017

Nataša Bekvalac jedna je od rijetkih koja se ne sramoti svojih estradnih početaka zbog neadekvatnog odabira garderobe i nespretnog komuniciranja sa publikom i kamerama. Kada se pojavila mnogi su prokomentirali da je ona "gotov paketić", a evo ko je zaslužan za njen takav početak.

Naime, Nataša se nedavno u jednoj emisiji prisjetila svojih početaka.

- Meni je žao što moja Hana neće doživjeti to što sam ja doživjela da se talentiranom djecom bave na taj način kao što je slučaj bio u mojoj školi. Moja škola imala je hor i odličnu profesoricu muzičkog koja je mene odmah čula, još u prvom razredu, i stavila za solistu cijelog hora. Tu sam se odmah susrela sa problemom da su djeca pričala da sam solista hora zato što mi je mama učiteljica u toj školi. Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurirala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigirao i u "Toboganu" koji je vodio Minja Subota. Njih dvojica su se u kombinaciji na sjajan način bavili muzikom za djecu. Oni su mene prepoznali i kao dobrog pjevača i interpretatora, ali i kao cjelokupan proizvod, jer ja nisam samo izlazila i pjevala. Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garedrobe do scenskog pokreta koji je mama satima vježbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja. Kada sam se na javnoj sceni pojavila 2000. godine svi su govorili da sam kompletan proizvod, ali to nije nešto što se rađa preko noći, nego je to, uz talent, nešto na čemu se naporno radilo - ispričala je Nataša, podvlačeći da je izuzetno zahvalna Joci Adamovu i Minji Suboti za sve ono čemu su je naučili.

- To je u Srbiji bilo teško vrijeme. Nije bilo ni materijala, ni mnogo izbora, ni mjesta na kojima možeš kupiti scensku haljinu, pogotovo za dijete. Sada kada gledam iz ove perspektive, kada sam i sama majka, i kada se prisjetim koliko je ona vremena i truda ulagala u sve to, prosto mi suze naviru na oči. Ona je išla čak i u Istanbul da bi kupila najsjajnije materijale koji se kod nas nisu imali gdje kupiti, pa su svi širom otvorenih očiju gledali u te šljokice i pitali se odakle mi. Ona je gledala fotografije nekih svjetskih faca i onda potom po uzoru na to šila nešto slično u minijaturnoj varijanti - prisjetila se popularna pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.