JET SET

Super seksi brunejski princ pokazao je kako dobro umije da troši tatin novac

Avaz.ba

19.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

O malenoj azijskoj državi Brunej ne zna se mnogo, ali zahvaljujući Instagramu postalo je poznato da njen 26-godišnji princ Abdul Matin uživa u raskoši koja mu je na raspolaganju.

Pod korisničkim imenom Mateen na Instagramu deli fotografije svoje luksuzne svakodnevice sa 733.000 pratilaca. Abdul Matin je jedan od pet sinova i sedam kćeri vladara Bruneja, sultana Hasanala Bolkiaha. S obzirom na to da mu je otac težak 20 miliona dolara, Abdul Matin ne mora da brine o egzistenciji, nego dane provodi igrajući polo, leteći privatnim avionima ili igrajući se s divljim životinjama.

Abdul Matin rođen je kao deseto dijete sultana Hasanala 10. avgusta 1991. godine. Njegovi roditelji, sultan i njegova druga žena Puan Marjam, razveli su se 2003. godine.

U međuvremenu je diplomirao na britanskoj kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, a to naziva svojim najvećim dostignućem. Nakon toga diplomirao je na Londonskom fakultetu orijentalnih i afričkih nauka. Navijač je Mančester Junajteda.

- Kao dijete obožavao sam fudbal i Dejvida Bekama, koji mi je bio najveći idol. I danas mislim da je on nevjerovatan tip - rekao je za tajlandski GQ.

Mladi princ ima samo 26 godina.

Tajlandski GQ ga je međutim nazvao "skromnim dečkom koji ne voli da pokazuje porodično bogatstvo" kao i "čovjekom kojeg više zanima jednostavan život, njegove strasti i vreme koje provodi s porodicom i prijateljima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.