JET SET

Političar pokušao da ubije Sašku Karan

Avaz.ba

21.12.2017

Saška Karan je devedesetih godina radila kao privatni detektiv. Pjevačica i njen suprug Aleksandar Gazivoda imali su agenciju koja je nudila usluge potrage za nestalim osobama i stvarima, ali i hvatanje preljubnika na djelu!

Aktuelna učesnica ''Zadruge'' je zbog jednog slučaja, na kojem je radila, umalo ostala bez glave! Nakon što je razotkrila tajnu vezu jednog poznatog političara i pjevačice, prijetili su joj ubistvom, zbog čega je bila prinuđena da zatvori agenciju i napusti zemlju. Saškin muž potvrdio je naša saznanja i otkrio nam sve detalje.

Dvije sedmice ga špijunirala

- Saška i ja smo osnovali firmu 1991. godine. Lijepo smo radili i zarađivali. Angažirali su nas ljudi iz raznih krajeva Srbije, a u društvu smo najviše bili poznati po otkrivanju ljubavnih afera. Agenciju smo zatvorili nakon tri godine jer je nastao haos. Sve je krenulo po zlu kad nas je angažirala žena jednog moćnika da pratimo njenog muža. Dvije sedmice smo ga špijunirali i saznali da je vara s jednom pjevačicom. Imali smo njihove fotografije kako se sastaju u hotelu, ljube u autu... Prikupili smo sav materijal i odnijeli ženi. Političar je nakon nekoliko dana sa osiguranjem došao u našu kancelariju i otvoreno nam prijetio - priča Gazivoda u dahu.

On otkriva da su im polomili sve što su zatekli u agenciji.     

- Njegovi tjelohranitelji su nam sve razlupali, a taj političar, koji danas glumi velikog gospodina, moju ženu je uhvatio za vrat, vrijeđao ju je i prijetio da će je ubiti! To je bila agonija. U roku od nekoliko dana odjavili smo firmu, spakovali kofere i otišli sa kćerkom u Maribor. Zbog njegovih prijetnji morali smo da pobjegnemo iz zemlje! Tamo smo bili četiri mjeseca, dok se nije stišala situacija, a kad smo se vratili, nije bilo potrebe za brigu - kaže Aleksandar i dodaje da se s političarom od incidenta nisu sreli oči u oči, ali da su ga viđali na javnim skupovima. 

Uplašeni

- Ne mogu da otkrivam njegovo ime, imajte razumijevanja. Nije sigurno. Ne krijem ništa, ali životi su nam bili ugroženi - zaključuje Gazivoda.

Ubrzo nakon toga, Saška se vratila estradi, doduše neprimjetno. Nastupala je na privatnim veseljima, a na medijski scenu ušla je na velika vrata učešćem u rijalitijima ''Farma'', ''Parovi'' i ''Zadruga''. Sada planira da se vrati privatnom biznisu, piše Kurir.

- Suprug planira da kupi motel u Arizoni, a on se dugo bavio nekretninama. Poznaje to tržište, a nedavno je i bio u Americi, jer je sređivao papirologiju nakon očeve smrti, koji je tamo dugo živio. Jednostavno, poklopile su se kockice, pa ćemo uskoro kupiti i motel - rekla je nedavno Karanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.