JET SET

Ivana Selakov odlučna: Započela sam proces vantjelesne oplodnje

Avaz.ba

21.12.2017

Nakon devet godina uzbudljive veze s menadžerom Predragom Mirkovićem, pjevačica Ivana Selakov odlučila je da je vrijeme da postane majka. Budući da svoju želju nije uspjela da ostvari prirodnim putem, ona i vjerenik ušli su u proces vantjelesne oplodnje.

- Odavno sam rekla sebi da ću bez problema otići na vantjelesnu oplodnju ako je to jedini način da dobijem dijete. Normalno je da strijepim jer ne znam šta me sve čeka, ali mnoge koleginice koje su prošle kroz to objasnile su mi kako moram da budem uporna i strpljiva jer je to jedan dosadan proces, ali da na kraju dođe ono najljepše - kaže Ivana.

- Riješila sam da uđem u taj proces. Da bi se uopšte stekli uslovi za to, potreban je niz briseva i provjera oba partnera, a žena pritom treba da ode i na HSG pregled, tzv. produvavanje jajovoda. Na tom pregledu, koji mene tek čeka, vidi se da li je žena kandidat za inseminaciju i da li su joj jajovodi prohodni. Ako nisu, upućuje se na vantjelesnu oplodnju. Međutim, ako jesu prohodni a inseminacija ne urodi plodom, opet može da se proba s vantjelesnom. Ne znam šta će meni reći, ali to ću obaviti u naredne dvije nedjelje. Ima žena koje su iz prvog pokušaja inseminacije uspjele da ostanu trudne, ali to se rijetko dešava. Poslije prvog neuspješnog pokušaja može se otići ponovo, pa i po treći put, ali ako ni tada ne bude efekta, odlazi se na vještačku oplodnju - rekla je Ivana nedavno u inervjuu za naš magazin Story.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.