JET SET

Mogu izgubiti bogatstvo: Nasljednicima Hjua Hefnera zabranjeni alkohol i droga

Avaz.ba

23.12.2017

U javnost su procurili dokumenti u kojima stoji koje uvjete nasljednici Hjua Hefnera (Hugh), osnivača "Playboya", koji je preminuo u septembru, moraju ispuniti.

U slučaju da pokleknu, ostaju bez nasljedstva. To se odnosi na udovicu Kristal (Crystal) i na četvero djece.

Osim udovice Kristal Hefner, nasljednici pokojnog Hefnera su i njegova djeca, kojima je otac postavio veoma konkretan uvjet u vezi s dobivanjem novca.

Kako stoji u dokumentima koji su dospjeli u javnost, Hefnerovi voljeni nipošto ne smiju postati zavisnici o alkoholu i drogama. U slučaju da ne odole, ostaju bez svega, piše Tportal.

U dokumentu stoji da nosioci prava na naslijeđe Hjua Hefnera ne smiju redovno ili često uzimati ilegalne supstance, te o njima razviti fizičku ili psihičku zavisnost niti smiju razviti zavisnost o alkoholu ili bilo kojoj legalnoj drogi, i hemijskoj supstanci koju nije dozvolio ovlašteni ljekar ili psihijatar.

Ako postoji sumnja da se neko od nasljednika ne pridržava odredbe, ovlaštena osoba može zatražiti testiranje na drogu. Kad bi se dogodilo da neko od nasljednika zbog ovoga zaista ostane bez prava, prema dokumentu, ta se prava mogu vratiti ako nasljednik dokaže da ništa nije konzumirao u 12 mjeseci od gubitka prava ili ako odbor zaključi da je sposoban da brine o sebi i o svojim finansijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.