JET SET

Goran Bregović izgubio vozačku, u Sarajevo došao po novu

Bregović: Tradicionalno zimu provodi u Sarajevu i na Jahorini

E. BAKIĆ

26.12.2017

Novi album Gorana Bregovića “Tri pisma iz Sarajeva” jučer je objavljen u regionu u izdanju „AG-PR Productionsa“ i „City Recordsa“, dok je u oktobru predstavljen svjetskoj publici pod markicom „Universal Music Francea“. 

Poziv na kafu

Upravo na dan objavljivanja albuma legendarni Brega stigao je u svoj rodni grad, po kome se i zove album.

Bregović inače u zimskom periodu tradicionalno boravi u Sarajevu i na Jahorini, a, kako „Dnevni avaz“ saznaje, ovoga puta ima još jedan razlog. Naime, izgubio je prije nekoliko dana vozačku dozvolu, a u bh. porijestonicu je došao po novu.

Ekipa „Dnevnog avaza“ zatekla ga je jučer ujutro u jednom sarajevskom restoranu, gdje je doručkovao.

Bregović nas je pozvao na kafu te nam je kazao da je sretan zbog boravka u rodnom gradu. Na naše pitanje je li slučajno došao u Sarajevo na dana kada su objavljena „Tri pisma iz Sarajeva“, kroz smijeh nam je odgovorio:

- To je lijepo. Evo doručkujem u Sarajevu, a tako je divan dan, divno vrijeme – kazao nam je kratko Bregović.

Veliko zanimanje

Kako saznajemo, čuveni muzičar u glavnom gradu naše zemlje boravit će do četvrtka. U novogodišnjoj noći s „Bijelim dugmetom“ nastupa u Budvi, a za taj spektakl vlada veliko zanimanje.

Januar na Jahorini 

Cijeli januar Goran će, po svom starom običaju, provesti u vikendici na Jahorini. To je vrijeme kada je cijela porodica Bregović na okupu, pa tako na olimpijsku ljepoticu iz Pariza stigne Goranova supruga Dženana te njihove kćerke Ema, Una i Lula.

Veći dio godine Goran je na turneji sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane“, kao i s „Bijelim dugmetom“, tako da je zasigurno ovo vrijeme s porodicom za njega dragocjeno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.