JET SET

Nihada Kapetanović o velikom preokretu: Život me nije mazio i sad krećem ispočetka

Kapetanović: Bojala sam se kako će publika prihvatiti pjesmu

E. BAKIĆ

30.12.2017

Pobjednica druge sezone muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ Nihada Kapetanović iz Kiseljaka nedavno je objavila svoju prvu pjesmu u produkciji „Granda“ pod nazivom „Žena u kafani”.  

Za kratko vrijeme numera je postala slušana, a Kapetanović je već pjeva na nastupima. Nakon što je u junu 2017. pobijedila u popularnom takmičenju, njen život se naglavačke okrenuo, a u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazala je da teška životna sudbina koja ju je pratila godinama napokon je krenula u drugom pravcu. Upravo zbog toga, ističe, novu pjesmu slavi kao drugi rođendan.

Poziv „Granda“

- Sve je super što se tiče nove pjesme, malo sam se bojala hoće li je publika dobro prihvatiti, ali sve je ispalo kako treba. Non-stop nastupam, nisam mogla sanjati da ću sa 50 godina imati toliko posla – govori nam Kapetanović.

Da je ovo takmičenje promijenilo njen, ali i život porodice, Nihada s ponosom ističe.

- Još sebi ne mogu doći, ovaj šou je na moju karijeru djelovalo kao neka magija. Zahvaljujući pobjedi, shvatila sam da za mene nikad nije kasno, jer se nisam nadala da će ovaj uspjeh imati toliki odjek u javnosti. Prije učešća u „Nikad nije kasno“ mislila sam se definitivno povući s estrade, ali, eto, pozvali su me iz produkcije i desio se preokret – pojašnjava Kapetanović.

Najveća podrška

Ovo nije prvi put da pobjednica „Nikad nije kasno“ javno govori o teškoj sudbini koja ju je zadesila, a najteži trenutak u životu joj je bio kada se ubio njen suprug Zoran Kapetanović.

- Inače, život me nije mazio i trenutno osjećam kao da sve ispočetka krećem. Kćerke su mi najveća podrška u svemu i sve što mi se u životu izdešavalo predeverala sam zahvaljujući njima. Bilo koji blagdan i slavlje dočekam u suzama otkada nema Zorana, a vidim da je teško i djeci. Iako su krenule svojim putem i žive svoje živote, moje kćerke su i dalje djevojčice, koje nazivam maminom snagom – kaže Kapetanović.

Živimo u rahatluku i veselju

Nihada je zadovoljna onim što je postigla u 2017. godini.

- Poželjela bih ljudima da ih prati dobra sreća, a prije svega zdravlje. Želim da ih moja sudbina nikad ne zadesi, da žive u rahatluku i veselju, da budemo sretni i zadovoljni, želim da nam svima bude kao onda kada nas je Tito vodio – poručuje Kapetanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.