JET SET

Jelena Rozga za ''Avaz'': Lijepa Splićanka o nagradama, karijeri, životu...

( Promo)

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

1.1.2018

Lijepa Splićanka Jelena Rozga nekad je bila krhka balerina, a danas je popularna pjevačica. U organizaciji Hrvatske diskografske unije i Top.hr, u Zagrebu je nedavno održana svečana dodjela nagrada u muzici za najbolje u 2017. godini, gdje je ova pjevačica pomela konkurenciju. Stoga, kaže, ima mnogo razloga za slavlje. 

U intervjuu za “Dnevni avaz” Rozga je, između ostalog, govorila o tome koje osobine treba imati moderna žena, otkrila nam je zamjera li nešto sebi u 2017. godini te filtrira li ljude i stvari oko sebe i kako se rješava negativnosti.

Divna godina

Nagrada za najprodavaniji album u 2017. godini pripala je upravo Rozgi i njenom albumu “Moderna žena”, što joj, kako kaže, veoma imponira i daje vjetar u leđa.

- Svaka nagrada je potvrda rada, potvrda da nešto dobro radite, ali mi ova nagrada posebno znači, jer je od moje publike. Oni su ti koji su ovaj album odabrali, a ja sam im na tome neizmjerno zahvalna. Sve što radim, radim iz srca, ne radim zbog nagrada, ali kada za svoj rad dobijete, ujedno, i priznanje, sreća je veća. Hvala mojoj publici na divnoj godini, bila je to naša godina za pamćenje – poručila je Rozga.

Šta, prema Vašem mišljenju, treba imati moderna žena?

- Srce koje je vodi kroz život i razum da joj bude kompas. Mi, žene, često nismo svjesne vlastite snage, ali kad je najteže, tada pokažemo koliko smo snažne. Moderna žena je svaka žena koju poznajete, samo je možda u tom trenutku takvu niste vidjeli, ali ona se krije u svakoj od nas.

Imponira li Vam kada Vam kažu da oduševljavate svojim modnim stilom? 

- Svakako, ali nastojim da modu doživim kao razonodu, a ne kao teret. Volim se modom igrati, nekada i eksperimentirati, ali sam s vremenom nekako pronašla svoj modni balans i izričaj.

Smatrate li se sretnom ženom?

- Nastojim biti sretna svakog dana i često ljudima oko sebe svakodnevno ponavljam: Biti sretan je naša jedina obaveza, a ja sam u životu izabrala da budem sretna. Tako ja živim, jer sreća je stvar izbora, a ne slučajnosti.

Jeste li jedna od onih koja u životu ide glavom kroz zid?

- Ovisi o životnoj situaciji, nekad popustim, jer je tako lakše, rekla bih praktičnije u životu, ali u ljubavi nema mjesta kompromisu. Tu sam isključiva, u ljubavi idem na sve ili ništa.


Filtrirate li često stvari i ljude oko sebe, kako se rješavate negativnosti?

- Prije sam mnogo energije i čak emocija trošila na krive ljude, ali sve je to život, odrastanje i sazrijevanje, kroz koje svi prolazimo. Nekad ljude ne prepoznaš na prvu, ali danas sam opreznija, nekako i sretna da sam okružena divnim i istinskim prijateljima. Nemam ih mnogo, ali znam da su pravi.

Zamjerate li sebi nešto u 2017. godini?

- Nisam osoba koja je okrenuta prošlosti, uvijek gledam prema naprijed, gledam u budućnost. Prošlost i njene odluke ne možemo mijenjati, ali na budućnost ipak dijelom možemo utjecati.

Ljudi u Sarajevu

Otkrijte nam šta biste sebi poželjeli u narednoj godini?

- Svake godine ponavljam isto i zaista nije klišej, ali zdravlje je ono što nam uistinu svima treba. Zdrav čovjek može sve. To je ono što nam je najbitnije, sve drugo će doći kada i ako je suđeno.

Na koncu, kada Vas publika može očekivati u Sarajevu?

- Za Sarajevo me vežu divne uspomene, divne emocije i divni ljudi. Sarajevskoj publici uskoro obećavam divno muzičko druženje. Moram priznati da mi već sada nedostajete.

Neistine me danas manje nerviraju

Rozga je u septembru 2017. godine prekinula zaruke sa Stjepanom Hauserom, članom popularnih “2Cellosa”. U medijima se nakon toga špekuliralo da je u novoj vezi, što je vrlo brzo demantirala. Danas je, kaže, mnogo manje nerviraju neistine koje se plasiraju o njoj.

- Nekako to najviše danas pogađa moju porodicu i prijatelje, a ja sam to prihvatila kao sastavni dio ovog posla i kao borbu s vjetrenjačama, koju ne mogu dobiti. Energiju treba trošiti na važnije stvari u životu – kaže Rozga.

Borba s hipertireozom

Rozga je prije dvije godine javno progovorila o bolesti koja joj je još davno dijagnosticirana. U pitanju je hipertireoza, poremećaj rada štitne žlijezde. Naglo je izgubila kilograme i brzo se umarala. Iskreno je govorila o tome koliko joj je bilo teško da se suoči s ovom bolešću.

- Važno je da čovjek prihvati istinu. U takvim situacijama veliku ulogu igra način na koji ćemo se postaviti. Pridržavam se svega, trudim se da me ne nervira milion gluposti koje se dešavaju i idem dalje – kazala je Rozga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.