JET SET

Svi misle da su ove slavne zvijezde milioneri, ali su "švorc"

Avaz.ba

3.1.2018

Oni su itekako poznati i slavni, ali ne i bogati. Iako mnogi misle da se ove zvijezde "kupaju" u novcu, to ipak nije tako.

Glumac Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) je skoro sve 'spiskao' na vile, jahte i aute, ali i neobične stvari. Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji, a dao je milion i po dolara za prvo izdanje stripa 'Superman' .

Bivša Diznijeva zvijezda 'prašinu' u posljednje vrijeme diže samo provokativnim fotografijama, kao i kratkom aferom sa Skotom Disikom (Scottom Disickom), bivšim partnerom Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian). 

Trenutno glumi u seriji 'Famous in Love' koja ne prolazi najbolje ni kod najmlađih gledalaca. Bela je navodno trenutno 'teška' tek pet miliona dolara, što nije dovoljno da podupire njen 'holivudski' životni stil.

Lindzi Loan (Lindsay Lohan)

Njeni zvjezdani dani već su odavno gotovi. Nakon strmovitog pada i bombastičnih skandala, Lindzi je pokušala vratiti u svijet glume predstavom u Londonu. No recenzije su bile očajne, a kolege su se žalile da ne dolazi na vrijeme i jedva zna svoj dijalog. 

Loan je u posljednjih 15 godina četiri puta proglasila bankrot. Bivši dečko, nasilni milijarder, optužio ju je da mu je ukrala stvar u vrijednosti od 50.000 dolara.

Džoni Dep (Johnny Depp)

Glumac je do nedavno živio s 'džeparcem' od dva miliona dolara mjesečno, no našao se u problemima kada je shvatio da mu lova 'curi'. 

Tužio je svoje menadžere, tvrdeći da su mu loše vodili finansije i nisu prijavljivali poreze na vrijeme, zbog čega je sada dužan 40 miliona dolara. 

Nakon rastave s glumicom Amber Herd (Heard), Dep je bio još pet miliona 'lakši'. Menadžeri na sudu tvrde da je Dep 'zaglibio' jer je trošio goleme količine novaca na vino i luksuzna putovanja.

Čarli Šin (Charlie Sheen)

Glumac je zahvaljujući humorističnoj seriji 'Dva i po muškarca' bio najplaćeniji glumac na TV-u. Za jednu epizodu dobivao je 1,8 miliona dolara, odnosno tri puta više od svog kolege Džona Krajera (Jona Cryera) koji mu je glumio brata. 

No, sve je krenulo nizbrdo zbog neslaganja s produkcijom i autorima serije koji više nisu mogli tolerirati njegovo ponašanje na setu.

Iako je uspio 'uhvatiti' uloge i nakon toga, nikada nije bio tako 'masno' plaćen. Šin je trošio milione na zabave s djevojkama, drogu i provode, ali, kako se kasnije saznalo, i na 'ušutkavanju' žena koje su znale da je HIV pozitivan. Kada mu je postalo finansijski neizdrživo, Šin je otišao u emisiju uživo i sam priznao da boluje od virusa.

Nikolas Kejdž (Nicolas Cage)

Glumac koji naizgled neprestano radi posljednjih 30 godina između 1996. i 2011. je zaradio 150 miliona dolara. 

Njegov životni stil je, pak, bio neizdrživ čak i za toliki novac. Kejdž je skoro sve 'spiskao' na vile, jahte i aute, ali i neobične stvari. 

Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji.

Dao je milion i po dolara za prvo izdanje stripa 'Superman'. Kupio je i rijetku, ukradenu lubanju dinosaura koju je na kraju odlučio vratiti. 

Ima privatni otok i posjeduje 'ukletu kuću' serijske ubice Madame LaLaurie koju je kupio za četiri miliona dolara. Glumac je dužan milione dolara poreza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.