JET SET

Brenin sin opisao pakao kroz koji je prošao kada je otet sa osam godina

Instagram

Avaz.ba

4.1.2018

Sin velike muzičke zvijezde Lepe Brene, Stefan Živojinović, podijelio je za medije svoje traumatično iskustvo, kada je bio otet sa samo osam godina.

Iako ne voli da priča o tome, otkrio je kako se osjećao tada, jer, kako je kazao, ne želi da ga pamte samo po tome što je bio otet, nego po njegovom glasu i pjesmama.

Mladi Stefan Živojinović je imao samo osam godina kada je otet, a kako kaže, osjećao je neopisiv strah.

Instagram

- Plašio sam se da će mi to biti posljednji dani u životu. Nisam otišao na ljetovanje pa da budem opušten. Imao sam samo osam godina, ali sam bio vrlo svjestan opasnosti. Osjećao sam neopisiv strah. Tu si, gdje si, ne znaš šta će biti... U jednom momentu sam se samo pomirio sa situacijom jer sam shvatio da ništa ne mogu da uradim - rekao je sin Lepe Brene i Bobe Živojinovića i dodao da je iz svega izvukao pouke za budući život. 

- Iz tog strašnog iskustva sam izvukao najljepšu stvar: naučio sam da cijenim svaki dan i trudim se da ga maksimalno iskoristim jer nikada ne znam koji će da mi bude posljednji. Uglavnom sam pobijedio traume, iako su nam svima u dubini duše ostali neki strahovi - objasnio je Živojinović i nastavio:

Instagram

- Što ti je teži put, bit ćeš jači! Glupo je da ja to pričam, kada je moj život uglavnom bio med i mlijeko i otmica mi je najveća trauma. Ipak, nisam ja kriv što sam se rodio kao sin Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Nisam ukrao! Jednog dana ću ispričati sve u detalje. Kada budem stvorio svoje ime i prezime, kada se moja priča ne bude tumačila kao moj marketing. Neću da me pamte samo po tome što sam bio otet, nego po mom glasu, mojim pjesmama... Neću da me bilo ko sažaljeva. Hoću da kažu: "Vidi, mali ne mora da radi ništa, ali bori se, super pjeva, trudi se, vidi kakvu energiju ima na bini", a ne "jadan". Neću da budem bilo kome "jadan" - zaključio je Stefan. 

Da podsjetimo, Stefan Živojinović je otet 23. novembra 2000. godine ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi. Otmičari su tada od Brene i Bobe tražili 2,5 miliona maraka, kako bi vratili dijete, a do dan-danas nije zvanično saopćeno ko je oteo Stefana, i po čijem nalogu.

Otmičari su Stefana oslobodili poslije sedam dana.

Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.