JET SET

Potresna ispovijest Goce Lazarević: Pola godine sam plakala kad me Zahar ostavio

Avaz.ba

5.1.2018

Goca Lazarević priznaje da joj je najtraumatičniji period bio kad se razvela od Milutina Popovića Zahara. 

Pjevačica i kompozitor u braku su bili skoro deceniju i po, nakon čega su se sudski rastali i prekinuli svaki kontakt. Ona se s djecom preselila u nedovršenu kuću, a kako je ispričala, trebalo joj je dosta vremena da se oporavi od razvoda i preboli Zahara.

Nisam imala sreće 

- Teško sam podnijela rastanak. Tada sam bila na vrhuncu muzičke karijere. Rekla bih da sam imala sve, ali nisam imala sreće. Nakon razvoda pola godine nisam znala za sebe, non-stop sam plakala i bila utučena, ogroman šok. Iselila sam se iz zajedničkog stana bez razmišljanja. Zaharu nije padalo na pamet da izađe, pa sam ja s djecom otišla u našu kuću koja nije bila dovršena. Preuzela sam brigu o sinu i kćeri, ali i Milutin je, naravno, pomagao kad je trebalo, bio je uvijek tu za njih. U tom periodu sam radila kao nenormalna, htjela sam da tugu izliječim poslom - rekla je pjevačica, koja se od Zahara razvela prije 28 godina.

Prije udaje za poznatog kompozitora, Lazarević je maštala da završi fakultet i zaposli se u nekoj od državnih firmi, a estrada joj tada nije bila zanimljiva. Rano je ostala bez majke, pa je morala vrlo mlada da se osamostali.

- Mama mi je poginula kad sam imala desetak godina, posljednji put sam je vidjela kad sam imala osam godina. Otišla je u Njemačku da radi, a kad je poslije dvije godine htjela da se vrati kod mene i brata, nastradala je u saobraćajnoj nesreći kod Zagreba. To je bio strašan momenat, život mi se skoz okrenuo. Moj otac je često mijenjao žene, ne znam ni sama koliko sam maćeha imala. Nisu bile loše prema meni, ali ja nisam htjela da živim u takvoj porodici, pa sam na sve načine htjela da se sklonim iz Gornjeg Milanovca. Zato sam odabrala srednju školu koja je jedino postojala u Beogradu - priča pjevačica i nastavlja:

Trpjela sam i batine 

- Prvo sam stanovala u Zemun polju kod rodbine moje tadašnje maćehe. Tamo sam izdržala svega 15 dana jer sam neprestano dobijala batine od sina te žene kod koje sam stanovala. Toliko me tukao da više nisam mogla da ga trpim, pa sam ga jednog dana tako prebila da su me oni zamolili da napustim kuću - prisjetila se Goca svog odrastanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.