JET SET

Brega iza vile uzgaja paradajz: Muzičar uložio 20.000 maraka u plastenik

( Kurir/Ilustracija)

Avaz.ba

5.1.2018

Goran Bregović postao je poljoprivrednik! 

Frontmen Bijelog dugmeta, koji ima vilu na Senjaku u Srbiji, odlučio je da u zadnjem dijelu imanja sagradi plastenik kako bi i tokom hladnih zimskih mjeseci gajio povrće, piše "Kurir".

- Brega posljednjih pet godina ima neobičnu zanimaciju - ratarstvo. Čim nema posla u studiju ili nije na turneji, on zavrne rukave, uzima ašov i ide u svoju baštu na Senjaku, gdje uzgaja voće i povrće. Sad je odlučio da investira 20.000 maraka u plastenik. Riješio je da proizvede paradajz i krastavce za sopstvene potrebe tokom hladnih mjeseci. Majstori već nekoliko dana vrijedno rade na postavljanju konstrukcije - kaže izvor blizak muzičaru.

Brega najviše voli sam da se bavi svojom baštom, ali za to nema previše vremena. Trenutno promovira novi album ''Tri pisma iz Sarajeva'', tako da će veći dio godine biti van Beograda. Međutim, ne odustaje od plastenika.

- Hoću da imam domaći paradajz tokom zime - kratko je rekao Bregović.

Osnivač Bijelog dugmeta u svom dvorištu uzgaja i kruške i jabuke. A sve je počelo s nadaleko čuvenom višnjom s koje je svojevremeno pao i povrijedio kičmu! On je ranije pojasnio zašto je odlučio da, osim paradajza, sadi i krastavac, mladi luk i razno voće. 

- Na taj način znam da namirnice koje jedem nisu prskane i da su zdrave. Svaki put kad sam u Beogradu, posvetim se uzgajanju svojih biljaka - ispričao je Brega.

- Goran je i vrstan kuhar - njegov prijatelj Tonči Huljić otkriva da muzičar najbolje sprema kupus.

- Ne kuha samo za mene već za sve svoje saradnike. Inače, odličan je kuhar i pazi na ishranu - ispričao je Tonči.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.