JET SET

Glumac iz "Zvjezdanih staza" iznenada preminuo u 34. godini

Avaz.ba

5.1.2018

Glumac i muzičar Džon Pol Šteuer (Jon Paul Steuer), koji je 1990. u 'Zvjezdanim stazama' prvi utjelovio Klingonca Aleksandera Rozenka (Alexandera Rozhenka), preminuo je početkom sedmice u 34. godini u Oregonu. Uzrok smrti još nije poznat. Iako je u 'glumačke vode' ušao još kao četverogodišnjak, posljednjih se godina posvetio muzičkoj karijeri pod umjetničkim imenom Džoni Džuel (Jonny P Jewels). 

- Ulogu u "Zvjezdanim stazama" sam dobio samo zato jer sam na audiciji bio jedino dijete koje je strpljivo sjedilo tri sata i čekalo da ga našminkaju. Kasnije se nikada nisam bavio glumom samo zbog slave već sam to volio - rekao je Šteuer prije nekoliko godina. 

Prvi put se na filmskom platnu pojavio 1989. u seriji 'Day by Day', a zapaženiju je ulogu imao u seriji iz devedesetih 'Grace Under Fire'. Glumom se prestao baviti još kao dvanaestogodišnjak. 


Osim što je osnovao punk bend Kill City Thrillers, posljednjih godinu dana je bio član rock sastava P.R.O.B.L.E.M.S.

- Pretužni smo. Džon je bio jedan od najdražih kolega i najboljih izbora za naš bend. Iako je s nama bio tek malo više od godinu dana, neizmjerno će nam nedostajati. On nije bio samo pjevač, bio nam je prijatelj - oprostili su se kolege iz benda.

Šteuer je pokrenuo i veganski restoran 'Harvest at The Bindery' u Portlandu koji je zbog njegove smrti trenutno zatvoren.

- Zbog neočekivane tragedije privremeno ne radimo. Hvala vam na razumijevanju. Komemoracija za Jona će biti ovdje u nedjelju - javili su iz restorana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.