JET SET

Govorili su im da su debele i ružne, a one danas osvajaju svijet

Avaz.ba

5.1.2018

Govorili su im da su debele i da nisu mnogo lijepe, kao i da vjerovatno neće uspjeti u svojoj karijeri. Danas su slavne glumice i pjevačice, ali u stvaranju karijere nije im bilo nimalo lako.

Sara Džesika (Sarah Jessica) Parker

Američka glumica koja je utjelovila Keri (Carrie) u američkoj seriji 'Seks i grad' često se borila s kritikama na račun svog izgleda. 

Iako nije 'klasična' ljepotica, uspjela je ostvariti zavidnu karijeru.

Časopis Maxim ju je 2007. proglasio 'Najseksi ženom na svijetu', a šale na račun 'konjske face' time su otišle u historiju.

Britni Spirs (Britney Spears)

Nekadašnja pop princeza u svom je životu i karijeri, kako tvrdi, doživjela dosta ekstrema. Ogroman uspjeh, živčani slom pa ponovno 'dizanje iz pepela' obilježili su njen život.

Iako su je često kritizirali zbog sklonosti debljanju i ona se našla na listama najpoželjnijih žena te tako začepila usta 'dežurnim kritičarima'.

Danas, kažu mnogi, izgleda bolje no ikad, a tome je zasigurno zaslužan i njen 13 godina mlađi dečko, maneken Sem Asgari (Sam Asghari).

Adel (Adele)

Modni dizajner Karl Lagerfeld joj je rekao u lice kako ima super glas, ali da je malo predebela. Britansku pjevačicu to nije pretjerano impresioniralo i zasmetalo.

Nizala je hitove, punila dvorane i oduševljavala milione obožavatelja diljem svijeta te se našla na drugom mjestu Forbesovog popisa 100 najbolje plaćenih pjevačica na svjetskoj razini. Zaradila je oko 69 miliona dolara.

Gvinet Poltrou (Gwyneth Paltrow)

Časopis People ju je 2013. proglasio najljepšom ženom na svijetu, ali su joj filmski agenti samo godinu dana kasnije rekli kako ne može glumiti Odri Hepbrn (Audrey Hepburn) jer nije dovoljno lijepa.

Holivudska se glumica sada potpuno posvetila radu u svojoj tvrtki za poboljšanju životnog stila pa se za prvi broj magazina 'Goop', kojeg će izdavati njena firma, skinula u gaćice i pozirala. 

Lejdi (Lady) GaGa

Zbog njene navodne debljine kritizirali su je ne samo mediji, već i fanovi. Ipak, ekscentrična pjevačica nije se dala smesti te je nizala uspjeh za uspjehom.

Inače, pjevačica je zbog bolova nedavno otkazala europsku turneju.

- Uvijek sam bila iskrena. Ne izigravam žrtvu jer sam borac i jedva čekam vratiti se na pozornicu - rekla je i otkrila da pati od fibromialgije, koja uzrokuje duboku mišićnu bol i iscrpljenost. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.