JET SET

Detalji biografije pokojnog Džordža Majkla: Princeza Dajana je sa pjevačem željela više od prijateljstva

Avaz.ba

5.1.2018

Pokojni pjevač Džordž Majkl (George Michael) u svojoj biografiji opisao je svoj odnos sa princezom Dajanom (Dianom), koju je upoznao 1993. godine na koncertu za borbu protiv AIDS-a.

Objavljeni su intervjui koje javnost do sada nije imala priliku vidjeti.

Ubrzo nakon toga postali su prijatelji, često su se družili i čuli telefonom. Dajana mu se povjeravala pričajući o svom propalom braku sa princom Čarlsom (Charlesom) i čini se da je od pjevača htjela i više od prijateljstva.

- Brzo smo ‘kliknuli’ i imali smo posebnu vezu. Kad sam je nazvao da joj čestitam rođendan, priznala mi je da se rastaje. Rekla je da mora da pobjegne što dalje od kraljevske porodice koja nije baš puna ljubavi prema njoj - rekao je Džordž Majkl.

Tvrdio je i da nije bilo nikakve sumnje da je željela da budu ljubavnici.

- Bila je poput mnogih žena koje sam privlačio. Vide u meni nešto neprijeteće. Neke stvari koje su se dogodile pokazale su da je jako privlačim. To se uopšte nije dovodilo u pitanje. Nikad nismo spavali zajedno jer sam znao da bi to bila katastrofalna ideja - rekao je Džordž.

Zbog svega toga je izbjegavao da joj se često javlja, ali je zato ona njega stalno zvala zahtijevajući da se vide, navodi pjevač.

Džordž je bio gej i u to vrijeme bio je u vezi sa brazilskim modelom Anselmom Felepom, koji je preminuo od komplikacija uzrokovanih AIDS-om 1993. godine.

Džordž Majkl preminuo je na Božić 2016. godine, a biografija autora Dejvida Nolana izlazi uskoro u Velikoj Britaniji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.