JET SET

Neodoljive fotografije princeze Šarlot: Kejt Midlton ispratila kćerku u vrtić

Avaz.ba

8.1.2018

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton (Kate Middleton) s britanskog kraljevskog dvora objavila je fotografije princeze Šarlot (Charlotte) i oduševila svijet.

Princeza Šarlot je četvrta u liniji za krunu, a već sada se sve što obuče rasproda u trenu.

Za dvogodišnju princezu je to bio veliki dan: prvi u "Willcocks Nursery School", koja je odmah do kultne dvorane "Royal Albert Hall" u Londonu i vrlo blizu Kensingtonskoj palati gdje živi sa svojim roditeljima i bratom. 

Navodno je u školu krenula još prošle nedjelje, ali britanski par tek nas je sada počastio fotografijama. Objavljene su dvije fotografije princeze Šarlot koje je snimila njena mama, Kejt Midlton.

AFP

Dvogodišnjakinja je pozirala za dvije fotografije koje su snimljene na stepenicama Kensingtonske palate. 

Obučena u tamnocrveni, vuneni kaputić brenda Amaia, smeđe štrample, crvene cipelice i usklađenu crvenu mašnicu u kosi odmah je osvojila simpatije, dok je na leđima nosila ružičasti ruksak brenda "Cath Kidston" koji je bio usklađen sa šalom iste boje.

AFP

Godišnja školarina u "Willcocksu", koji je osnovan 1964. godine, je oko 12.000 dolara. Mnogi su iznenađeni odabirom škole jer se očekivalo da će princeza Šarlot krenuti za svojim četverogodišnjim bratom koji od septembra prošle godine pohađa školu "Thomas's Battersea". 

On je krenuo u vrtić u istoj dobi, ali je pohađao "Montessori" školu koja je bila u blizini njihovog prethodnog doma Anmer Hala u Norfolku.

Džordž i Šarlot će ove godine dobiti brata ili sestru – vojvotkinja Kejt trebalo bi da se porodi u aprilu, a mjesec dana kasnije očekuje ih vjenčanje princa Harija i bivše glumice Megan Markl (Meghan Markle).

AFP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.