JET SET

Milena Dravić: Bila sam u društvu sa Alfredom Hičkokom, to zauvijek ostaje u sjećanju

Privatna arhiva/Kurir

Avaz.ba

11.1.2018

Legendarna glumica Milena Dravić prisjetila se druženja s Alfredom Hičkokom (Hitchcockom) i njegovom suprugom kada su je 60-tih godina posjetili u Beogradu i bili njeni gosti, prenosi Kurir.

Milena Dravić zbog svog profesionalnog ugleda i velikih uloga na filmskom platnu poštovana je i cijenjena u cijelom svijetu. 

Njena fotografija krasila je naslovnicu Njujork tajmsa, a zahvaljujući projekciji ostvarenja „W. R. - Misterije organizma“ Dušana Makavejeva u Kanu, imala je priliku da upozna Džeka Nikolsona (Jacka Nicholson), Džona Lenona (Johna Lennona) i Joko (Yoko) Ono i druži se s njima.  

Instagram

Zbog toga joj je, po povratku u Jugoslaviju, rečeno da neće igrati doktoricu Veru u filmu „Sutjeska“ jer se „neprimjereno ponašala“ u Francuskoj. Ali ulogu je ipak dobila jer je to tražio lično Ričard (Richard) Barton, koji nije bio zadovoljan njenom alternacijom.

Ono što Milena posebno pamti jeste druženje s Alfredom Hičkokom.

Wikipedia

- Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvijek ostaje u sjećanju. On je već tad bio jedan od najvećih reditelja svih vremena, a ja jako mlada, na početku karijere. Hičkok je sa suprugom došao u Beograd, a ja sam bila domaćin s naše strane. Već tada sam znala većinu njegovih sjajnih filmova. I njegovu suprugu pamtim kao dragu, simpatičnu ženu. Šetali smo se Beogradom, posjetili Skadarliju - prisjetila se glumica za hrvatske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.