JET SET

Delon: Sve je lažno, povraća mi se - kad umrem, vodim i psa sa sobom

Avaz.ba

11.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Jedan od najslavnijih francuskih glumaca svih vremena - Alen Delon (Alain), u intervjuu objavljenom u posebnom broju francuskog časopisa "Paris Match", posvećenom njegovoj 60 godina dugoj karijeri, kaže da će sa "ovog svijeta otići bez žaljenja".

- Život mi više ne donosi bog zna šta. Sve sam doživio, sve sam vidio. Ali ponajviše zato što mrzim ovu epohu, povraća mi se od nje - objašnjava 82-godišnji glumac na kraju intervjua naslovljenog sa "Ja, Delon: Intervju njegovog života", piše Hina.

Lažno i iskrivljeno

Ima ljudi koje mrzim. Sve je lažno, iskrivljeno. Nema više poštovanja, niko vam više ne daje riječ. Samo se novac računa. Cijeli dan slušamo o zločinima. Znam da ću napustiti ovaj svijet bez žaljenja - rekao je Delon.  

Gotovo svi su mrtvi, ističe legendarni glumac, kome je prije nekoliko mjeseci umrla bivša partnerka Mirej Dark (Mireille Darc), glumica koja je sa njim dijelila život sedamdesetih godina. 

Delon kaže da želi i da njegov pas Lubo, dvogodišnji belgijski ovčar, napusti svijet zajedno sa njim. 

- Ako odem prije njega, zamoliću veterinara da ga uspava, kako bi uginuo u mom zagrljaju. Bolje i to nego da ugine od tuge na mom grobu - kaže glumac .

Napominje i da snimanje njegovog "posljednjeg filma", u kome bi trebalo da glumi uz Žulijet Binoš (Juliette Binoche), "kasni", kao i da bi "htio posljednji put da stane i na pozorišne daske". 

Brojni filmovi 

Prethodni dugometražni film u kome je Delon igrao bio je "Asteriks na olimpijskim igrama" iz 2008. godine, u kome je glumio Julija Cezara.  

U pozorištu je posljednji put nastupio u "Običnom danu" Erika Asusa (Aric Asuss).

Publika će ga posebno pamtiti po ulogama u filmovima "Roko i njegova braća" (1960), "Pomračenje" (1962), "Leopard" i "Gospodin Klajn" (1976).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.