JET SET

Ko su najpoznatije holivudske suparnice: Nisu sve zvijezde kao Anđelina Đoli i Dženifer Aniston

Đoli: Vješto izbjegla Aniston

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

14.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Na nedavno održanoj 75. dodjeli prestižne nagrade Zlatni globus velika pažnja javnosti bila je usmjerena na susret velikih holivudskih suparnica Anđeline Đoli (Angelina Jolie) i Dženifer Aniston (Jennifer). Obje su biviše supruge Breda Pita (Brad Pitt), koji je Dženifer, nakon pet godina braka, ostavio upravo zbog Anđeline.

Mjesto u dvorani

I ranije su ove dvije glumice pohodile iste glamurozne događaje, ali su se organizatori svaki put potrudili da se suparnice ne susretnu.

Kako pišu svjetski mediji, tako je bilo i ovog puta. Iako su obje bile na popisu glumaca koji će prezentirati dobitnike nagrada, ipak se nisu pojavile na pozornici, a svaka od njih dobila je i mjesto u dvorani, doduše dosta udaljeno jedno od drugog.

No, nisu samo one poznate holivudske ličnosti koje su u prošlosti ljubile istog muškarca. Tako su glumice Kameron Dijaz (Cameron Diaz) i Kejt Hadson (Kate Hudson) bile u vezi s Aleksom Rodrigezom (Alex Rodriguez), sadašnjim dečkom Dženifer Lopez (Jennifer). Kameron i Kejt družile su se i prije ljubavi s Rodrigezom, a zanimljivo je da su ostale dobre prijateljice i nakon što su raskinule s ovim popularnim američkim igračem bejzbola.

Crveni tepih

Američka pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) susretala se s bivšim suparnicama nekoliko puta na glamuroznim prijemima i na crvenom tepihu. Svift se prvo zabavljala sa pjevačem Džoom Džonasom (Joe Jonas) s kojim je poslije u vezi bila i Džidži Hadi (Gigi), top-model.

Suparnica joj je bila i Selena Gomez. Svift je krajem 2009. godine bila u vezi s glumcem Tejlorom Lotnerom (Taylor Lautner), s kojim je Selena, također, bila samo početkom te godine. Ni njima dvjema to nije smetalo da se poslije druže i zaborave na suparništvo, koje je trajalo sve dok je Gomez bila s ovim glumcem.

Glumici Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) suparnica je svojevremeno bila Drju Berimor (Drew Barrymore). Tako se Gvinet zabavljala s glumcem Lukom Vilsonom (Luke Wilson), a njegovo srce pripadalo je mladoj Drju, koja se tokom ljubavi s glumcem trudila da u širokom luku izbjegava svaki kontakt s Gvinet.

Dejvis i Kraford žrtve istog muškarca

U Americi se prošle godine počela prikazivati i serija “Svađa: Bet i Džoan”, koja govori o suparnicama, velikim holivudskim divama Elizabet Dejvis (Elisabeth Davis) i Džoan Kraford (Joan Crawford) za vrijeme snimanja filma “Šta se dogodilo s Bejbi Džejn”. U seriji glume Džesika Lang (Jessica Lange) i Suzan Sarandon (Susan).

Ove dvije proslavljene glumice bile su najpoznatije suparnice 20. stoljeća, a kasnije su mnogi utvrdili da su obje bile žrtve jednog muškarca, medija i filmskih studija.

Zaboravile šta se desilo

Osim Anđeline Đoli, Dženifer Aniston ima još jednu suparnicu - Kortni Koks (Courteney Cox), s kojom je ostvarila uloge u popularnoj seriji “Prijatelji”.

Prvo je Aniston, a zatim i Koks, bila u vezi s frontmenom grupe “Counting Crows” Adamom Durizom (Duriztom). No, njih dvije su nakon okončanja veze s Durizom ubrzo zaboravile suparništvo i sada se ponašaju kao da se ništa nije desilo.

Merilin Monro i Žaklina Kenedi

Mnogi smatraju da su ipak najveće suparnice ikada u svijetu poznatih i slavnih bile legendarna Merilin Monro (Marylin Monroe) i supruga američkog predsjednika Džona Kenedija (John Kennedy) – Žaklina Kenedi (Jacqueline). Nakon smrti popularne Merlinke, o ovoj temi se tek progovorilo, a bliski prijatelji ove glumice kažu da je sa prezirom gledala u prvu damu, više puta ističući da bi voljela postati gospođa Kenedi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.