JET SET

Potresna ispovijest žene koju je Anabelin muž ostavio trudnu: Nazivala me prostitutkom, a on mi je prijetio

kurir.rs

16.1.2018

Jasmina Skender (29) iz Zenice proživjela je pakao kada je tadašnji momak, biznismen Andrej Atijas, ostavio dok je čekala njihovo dijete, u šestom mjesecu trudnoće. Sve zbog romanse sa Anabelom Bukvom, s kojom je danas u braku i ima kćerku Blankicu. 

Jasmina je danas samohrana majka, ima sina Leona, i priča o teškim trenucima prošlosti koja je iza nje, ali i tome šta danas misli o svemu.

Na samom početku razgovora, Jasmina je stavila do znanja da nije ostala zaglavljena u prošlosti te da je taj težak period odavno iza nje. Trudi se da bude najbolja majka svom sinu koji joj je sve na svijetu, a na život danas gleda drugačijim očima.

U kakvom ste odnosu ti i Andrej?

- Nemamo nikakav odnos. Vidio je Leona (sina) prije dvije godine, a prije toga isto prije dvije godine. Posjete su rijetke, iako ih omogućavam. To malo vremena što provede sa Leonom on koristi da mene vrijeđa. Andrej je zatrovan mržnjom i ne vidi ništa sem mene. Poslije toliko vremena on se ponaša kao da je on povrijeđen i izdan, a ne ja.

Daje li novac za Leonove potrebe?

- Ne daje. I ne želi da daje. Apsolutno ništa.

Pominje li Anabelu u tvom prisustvu?

- Ne.

Smatraš li i dalje da su ga Anabela i Luna odvojile od sina?

- Ja ne smatram da ga je Anabela odvojila, nego sa sigurnošću tvrdim. Ja sam jedno vrijeme izgubila svaki kontakt sa njegovima. U tom periodu Anabela se potrudila da me maksimalno ocrni. Vremenom sam saznala zašto su ti odnosi zahladnjeli i čula sam užasne laži o sebi.

Kao naprimjer?

- Da sam prostitutka...što je užasno.

Jesi li imala ikakav kontakt sa Anabelom?

- Vidjele smo se samo jednom, kada je Leon imao svega par dana. Meni se Anabela nikada nije lično obratila. Ali to je nije spriječilo da me proziva po društvenim mrežama. Anabela i Luna su u tom filmu da kategorički odbiju odgovornost. Takve i muškarce traže. Što je uredu... Jer slični se pronalaze.

Ali, koliko god Anabela ponavlja da žene koje su bile prije njih ne valjaju i nemoralne su, to neće poništiti činjenicu da su tu došle druge.

Jasmina je za Andrejevu vezu sa Anabelom saznala iz medija, poslije čega je on uporno lagao. I kako kaže, vjerovala mu je tada. Sve dok nije vidjela jednu emisiju na televiziji...i tada joj je sve bilo jasno. Bila je u šestom mjesecu trudnoće, imala je 24 godine, živjela je u malom mjestu gdje se sve brzo sazna...

- Svijet mi se srušio u sekundi. U trudnoći mi je prijetio da će me srediti na sudu i uzeti mi dijete kada se porodim. Znala sam cijelu noć provesti povraćajući od bolova. Ujutro sam se budila sva modra u licu. Lice je znalo da mi bude cijelo kao velika modrica, koliko bi mi kapilari od pritiska popucali.

- Najstrašnije je kada sam na kraju pročitala da je izjavio kako je to bila samo jedna noć i kako sam mu došla poslije tri mjeseca da mu javim da sam trudna. Pokušao je odgovornost da predstavi kao svršen čin. Tačno je da nismo živjeli tada skupa, iako je na tome insistirao. Ja imam svoj stan i imala sam svoj privatni posao. Morala sam da ostanem u Zenici zbog salona.

Te 2012. godine, kada je Andrej prvi put fotografiran sa Anabelom, sa Jasminom je raskinuo putem SMS poruke.

- Ostala sam u šoku poslije tog razgovora. Nisam znala gdje se nalazim. Poslije toga se nismo čuli dok se nisam porodila. Nekoliko dana poslije toga zvali su me njegovi prijatelji i porodica, i zamolili su me da mu omogućim da vidi Leona. I dala sam. Ni tada nije pokazivao kajanje.

Šta su ti njegovi roditelji rekli na sve to?

- Poštuju i dive se. Veću krivicu za to kako je on postupio osjećaju oni, nego on.

Na kraju, o "Zadruzi" i aktuelnom trouglu Kija-Sloba-Luna, Jasmina kaže da u potpunosti podržava Kristinu Kockar Kiju.

- Potpuno sam uz Kiju. Razumijem je. Osjećam njeno poniženje i bol. Kija proživljava sve što sam ja proživjela. I ja sam kada mi je bilo najteže, sa stomakom do zuba, iz inata bila nasmijana i sretna, a iznutra sam se raspadala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.