JET SET

Porodična drama Šerifovića: Marijin otac se kaje zbog ružnih riječi, pjevačica mu finansijski pomaže

Avaz.ba

19.1.2018

Porodična saga Marije Šerifović i njenih roditelja Rajka i Verice ne prestaje. Nakon suđenja, Rajko ne odustaje da se bori za svoja prava.

Naime, Verica Šerifović je, navodno, odavno izbacila bivšeg muža Rajka Šerifovića iz kuće u Kragujevcu, a nedavno je donesena presuda u njenu korist. Rajku sada prijeti zatvor ako priđe kući u kojoj Verica živi pa je kćerka Marija, navodno, osigurala ocu stan i osnovna sredstva za život.


S Vericom sam još uvijek na sudu. U septembru sam osuđen na uvjetnu kaznu od dvije godine, imam zabranu da prilazim sopstvenoj kući u kojoj živi Verica, pa i njoj. Ako to prekršim, idem u zatvor do godinu. Na sudu smo jer sam ja nju tužio za provaljivanje u kuću i dug od 80.000 dinara. Sa Marijom se viđam povremeno, živim u jednom stančiću koji je nikakav, Mara mi ga plaća. Kaže mi da uzmem bolji stan, ali ja neću da je bacam u još veći trošak. Daje mi pare i za život i svakodnevne potrebe. Ona me izdržava. Lično sam joj se izvinio za sve uvrede koje sam joj rekao, ona to nije zaslužila. Nikad više neću reći ništa loše za nju, pa makar to bilo i tačno. Malo sam se zalaufao jedan period protiv nje, ali kako da se ne zaletim, kad me njena mama spakovala u zatvor, ni krivog ni dužnog. Dovela je silne lažne svjedoke, izmislila da sam je prebio i oni su tvrdili kako sam je čupao i cijepao joj garderobu. Smjestili su me 14 dana u pritvor, da vam ne pričam sa kakvim ljudima, htio sam da idem na vještačenje, na poligraf, ali mi nisu dali - priča Rajko.

On dodaje i da ne odustaje od namjere da povrati svojinu.


- Marija zna da joj majka nije upravu, nepravilno mi je suđeno i ja sam angažirao advokata. Nemam pravo žalbe na tu presudu, ali on će pokušati da obnovi proces. Marija će mi dati pare za advokata. Ako je Verica mogla toliko daleko da ode da me spakuje u zatvor, a ja sam ipak Marijin otac, onda nemam riječi. Verica se nada da ću ja umrijeti za dvije godine, a kad prođu dvije godine zabrane, ona poslije opet nema nikakva prava. Ja ću tražiti poravnanje i doživotno korišćtenje moje kuće i placa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.