JET SET

Aleksandra Radović uoči koncerta u Sarajevu za "Dnevni avaz": Postoje periodi kada se čovjek zasiti svega

Radović: Veoma sam zadovoljna reakcijama publike na novu pjesmu ( A. Kuburović/ Avaz.ba)

Razgovarala: E. SKENDEROVIĆ

19.1.2018

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ 

Popularna srbijanska pjevačica Aleksandra Radović (44) sutra će nastupiti u sarajevskom klubu „Coloseum“, gdje je čest gost. Bit će to ujedno i prilika da prvi put pred publikom u bh. prijestonici uživo izvede singl „Ljubavi moja“.

U velikom intervjuu za „Dnevni avaz“, Radović je govorila o mini turneji po BiH, u okviru koje će 2. februara nastupiti u Mostaru, 10. februara u Banjoj Luci, 14. februara u Tuzli, a dan poslije u Zenici. Osim toga, otkrila nam je i neke od planova za 2018. te dosadi li joj život na točkovima.

Omiljeno mjesto

- Klub „Coloseum“ mi je još omiljeno mjesto za nastup zbog svog ambijenta i mogućnosti da s publikom komuniciram što bliže. Svakako je u planu do kraja godine još jedan koncert koji bi bio negdje u sarajevskom pozorištu, gdje bi mogla da dođu i djeca, među kojima ima i moje publike - kaže Radović.

Na album "Carstvo" publika je čekala malo duže.

- Spadam u muzičare, odnosno umjetnike, koji su od početka svoje karijere vodili računa o tome šta pjevaju. Mislim i na muziku i na tekstove. Svakako je bolje ne snimiti ništa nego snimiti tek tako nešto, da bi bio prisutan. Istina, album „Carstvo“ publika je dugo čekala, skoro sedam godina, ali svakako mi je drago što je nakon sedam godina izašao i naišao na tako divan prijem kod publike širom regiona. Tako da je to i praksa pokazala, da se ipak kvalitet vrednuje.

Kako je nastala nova pjesma "Ljubavi moja"?

- Pjesmu „Ljubavi moja“ komponirala je i pisala Aleksandra Milutinović. Nastala je kao produžetak priče „Carstva“. I to godinu od izlaska albuma kao moj poklon vjernoj publici koja je s puno ljubavi prihvatila i album, a sada i singl „Ljubavi moja“. Veoma sam zadovoljna reakcijama, tako da se nadam da će i ona zaživjeti kao što je zaživio i album.

Šta za Vas predstavlja ljubav?

- Ljubav je za mene suština čovjeka. Mora čovjek pokazati ljubav i dati ljubav. To nas, zapravo, čini ljudima. Probati dati ljubav svim ljudima i time, ustvari, preobraziti sebe, jer ljubav liječi, ljubav spašava. Ljubav je univerzalni lijek za sve. 

Mala porodica

Dosadi li Vam život na točkovima?

- Naš posao je poseban. Postoje periodi kada se čovjek zasiti svega, kada mu je dosta hotela, automobila, aviona i svega. Prosto poželi svoj krevet, svoje dijete, svoj grad, svoje prijatelje. Ali opet, kad čovjek pomisli da je teško, uvijek ima i ono: „Pa eto, mogla bih sada raditi negdje od devet do pet“, ali apsolutno nisam taj tip osobe koji bi mogao da radi tu vrstu posla, pa opet kažem Bog me je blagoslovio i dao mi priliku da radim ono što volim, dao mi je talent da znam da pjevam i da ljude usrećujem. Uvijek nađem tu dobru stranu posla, jer mi pričinjava zadovoljstvo da vidim osmijeh i reakcije moje publike nakon svakog koncerta. Mi smo mala porodica, koja je uvijek na točkovima, a broji nas deset, dvanaest u timu. Lijepo se slažemo, dobro nam je i uvijek je puno smijeha, šale i pravog prijateljstva.

Snimit ću prvi duet

Na koncu, otkrijte nam planove za 2018.?

- Prije svega, planiram rad na novom albumu. To je dogovor koji imam sa svojim saradnicima Goranom Kovačićem i Aleksandrom Milutinović. Već smo počeli da radimo na pjesmama, a osim toga, u planu je i jedan duet. S obzirom na to da nisam u svojoj dosadašnjoj karijeri snimila duet ni s kim, otvorila mi se saradnja i za duet. Godinu iza sebe pamtim najviše kao godinu poslovnog uspjeha, nadam se da će i 2018. biti takva.

Djecu učim da vjeruju u svoje snove

Od 2006. godine u Beogradu imate svoju školu pjevanja. Šta je to čemu pokušavate naučiti djecu?

- Tome da najprije teži put jeste teži, ali je trajniji. Pokušavam da ih učim pravim vrijednostima i dobroj muzici. Negdje zauzmem i pomalo roditeljski stav kada je riječ o osvješćivanja tog kritičkog uma kod djece, da prosto mogu da razmišljaju i sagledavaju i da sami razlikuju i prave poređenja, pa samim tim dođu do zaključka šta je dobro, a šta nije, šta bi bilo lijepo, a šta ne. Generalno, učim ih da budu najprije dobri ljudi i da vjeruju u svoje snove, da slijede svoje snove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.