JET SET

Za Za je uživala u bogatstvu: Udavala se devet puta, glumila samu sebe, bila u zatvoru i doživjela stotu

Avaz.ba

21.1.2018

Glumica Za Za Gabor imala je život pun nevjerovatnih dešavanja, a jedna tragedija ju je dokrajčila.

Naime, ova umjetnica živjela je 100 godina, a preminula je 2016. godine od srčanog udara.  

Život koji je provela na ovom svijetu bio je pun svakakvih dogodovština, ali i tragedije koja ju je vjerovatno i dokrajčila.

Voljela je luksuz i uživala u njemu. Bez nakita, kako je sama pričala, nije mogla zamisliti život. Dijamanti su bili njeni najbolji prijatelji. Iza sebe je ostavila veliko bogatstvo, piše Kurir.

Živjela je u Los Anđelesu, u kući koja je nekada pripadala Elvisu Prisliju (Elvis Presley).

Bila je puna skupocjenog nakita, namještaja, umjetničkih djela,... Neke od njenih ogrlica vrijede čak 1,3 miliona dolara. Kao takva bila je mnogima i poželjna.

Glumila je u više od 30 filmova, a pri kraju života često je igrala i samu sebe. 

Ipak, uz glumu, ostala je upamćena i po brakovima. Imala ih je čak devet. Prvi muž joj je bio turski intelektualac, da bi se nedugo zatim udala za Konarda Hiltona, bogataša. S njim je imala svoje jedino dijete, Frančesku.

Godine 2015. desila se tragedija koja ju je dokrajčila. Njeno jedino dijete, kćerka Frančeska, umrla je u 68. godini. Kao i svaki roditelj koji nadživi svoje dijete, Za Za je taj gubitak teško podnijela.

Nakon Hiltona udavala se i za britanskog kolegu (koji je kasnije oženio njenu rođenu sestru), savjetnika američkog predsjednika, kreatora lutke "Barbika", jednog grofa, ali i njemačkog princa.

U centrar pažnje američkih medija dospjela je kada je 1989. ošamarila policajca na Beverli Hilsu i zbog toga morala biti u zatvoru tri dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.