JET SET

Željko zaprosio Ružicu u Veneciji, Tarik Lejlu dok je držao govor na rođakovoj svadbi, Maca Jovanu dok je čekao red u toaletu...

Ružica i Željko: U skladnom braku

E. SKENDEROVIĆ

21.1.2018

Za razliku od nekadašnjih klasičnih prosidbi, u društvu roditelja i najbližih članova porodice, već izvjestan period u trendu su neobični i maštoviti pozivi na krunisanje ljubavi. Čini se da više nije dovoljno samo kleknuti i pitati: "Hoćeš li se udati za mene?", jer se poznati sve češće odlučuju na neobične prosidbe, u trenutku kada to druga strana najmanje očekuje. 

Lijepo i dobro

Tradicionalno, muškarac prosi djevojku nudeći joj zaručnički prsten. Mnogi će prepričavati svoju priču prijateljima, poznanicima, pa čak i djeci i unucima. A niko ne voli kada je priča bez zapleta i sadržaja. Tako ni poznati. Mnogi se trude biti originalni, nekima je to pošlo za rukom, nekima ne, no, sasvim sigurno, svi oni pamtit će i prepričavati taj dan.

Svoje iskustvo s prosidbom ispričao nam je legendarni rok pjevač Željko Bebek, koji je već godinama u skladnom braku s Ružicom. Bračni par Bebek ne krije svoju sreću, a romantiku od prvog dana uspjeli su sačuvati do danas.

- Ružicu sam zaprosio na gondoli u Veneciji. Ne trudim se posebno održati romantiku u braku, jer to smatram sastavnim dijelom života, da nam je uvijek lijepo i dobro - kazao je Bebek.

Dragan Marinković Maca suprugu Jovanu zaprosio je u toaletu.

- Čekao sam red za toalet. Kada je završila, dok smo stajali pored lavaboa, rekao sam joj: „Ne bi bilo loše da mi ovo krunišemo brakom“ - prisjetio se Marinković.

Jovana i Dragan: Dok smo stajali pored lavaboa...

Iako je isplanirao sve do detalja, Maidu Hećimoviću prosidba i nije pošla za rukom. Naprotiv, sve je krenulo naopako, priča nam pjevač iz Orašja, kada je, danas već zaručnica, Ajla zamalo razotkrila njegovu namjeru.

- Imao sam nastup u Trogiru. Cijeli bend je bio sa mnom. Iskoristio sam ugodno s korisnim i nakon nastupa ostao sam s Ajlom na odmoru. Odlučio sam, s obzirom na to da su sa mnom bili moji muzičari iz benda, da ću je zaprositi na rivi, uz instrumente. Međutim, dok sam ja sve pripremao, ona je bila u hotelu, gdje je ostao i zaručnički prsten - priča nam Hećimović.

Ajla i Maid: Krenulo naopako, ali sretan kraj

Tu problemima nije kraj...

- Nakon cijelog tog cirkusa, desilo nam se da je harmonikaš pao sa stepenica i da je mene harmonika udarila u nogu. Baš kad nije trebala, Ajla mi je javila da je izašla iz hotela da prošeta jer joj je bilo pretoplo. Uspaničio sam se kada sam mislio da će shvatiti moje namjere i pokvariti mi plan. U međuvremenu, otrčao sam brzo do hotela po prsten i sakrio ga. Zaprosio sam je uz pjesmu Zdravka Čolića „Zagrli me oko vrata“ - govori Maid.

Suzne oči

Dok je u pozadini svirala pjesma „Lejla“, kako se i zove supruga Tarika Filipovića, na svadbi njegovog rođaka Selema Balića u Sarajevu desio se sudbonosni trenutak.

- Bio sam kum na svadbi svom najbližem rođaku Selemu Baliću u Sarajevu. Držao sam govor, u pozadini je svirala pjesma „Lejla“, a moja me buduća supruga gledala... Počela je povezivati konce, a oči su joj već pomalo počele suziti. Jedva sam izgovorio rečenicu do kraja. Tada je već pokrila lice rukama od uzbuđenja, jer nije ništa očekivala, ali očekivao sam ja, pa sam opet imao tremu. Uglavnom, ispalo je sve super, pred dragim ljudima - prisjetio se Filipović i dodao da je njihova ljubav danas još jača.

Lejla i Tarik: Danas nam je ljubav još jača

Kad Škaljo kupuje prsten 

Adis Škaljo suprugu Amru zaprosio je sasvim spontano, u trenutku kada je to najmanje očekivala.

- Šetali smo Sarajevom i Amra je gledala neko zlato po radnjama. Ugledala je prsten koji joj se svidio i odlučio sam ga kupiti, nije bilo potrebe tražiti dalje. Stavio sam joj prsten na ruku i zaprosio je. Nije mogla vjerovati jer nije to očekivala, ali više volim da se desilo tako spontano nego da sam nešto specijalno planirao - iskren je Škaljo.

Amra i Adis: Spontano je najbolje

Više puta prošena, ali nijedno „da“

Bh. ljepotica Ana Marija Jurišić sa svojim dugogodišnjim partnerom ima sina Pavla, ali se još nije odlučila za brak.

- Zaprošena sam nekoliko puta, ali ne želim da se udam pa svaki put kažem ''ne“ - kroz osmijeh nam priznaje Ana Marija Jurišić.

Ana Marija Jurišić: Ne želi se udati

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.