JET SET

Dženis Džoplin ostavila 1.500 dolara za tulum nakon njene smrti, omča oko vrata Dejvida Karadina...

Hjuston: Umrla 2012. godine | Marfi: Preminuo joj i muž

Fuad MUSTAFIĆ

21.1.2018

Vijesti o iznenadnoj smrti poznatih glumaca, pjevača ili drugih javnih ličnosti često uzdrmaju svjetsku javnost.  

Hotelska doba

Tako je javnost nedavno ostala zatečena iznenadnom smrću pjevačice „Cranberriesa“ Dolores Oriordan (O'Riordan). Tužnu vijest potvrdio je njen portparol, dodajući da je 47-godišnja pjevačica umrla u kupaonici hotela „London Hilton on Park Lane“ u Londonu.

- Dolores je sedmicama bila depresivna, a patila je i od bolova u leđima. Zbog toga je i otkazala većinu svojih nastupa - kazali su neki od njenih prijatelja.

Na sličan ili isti način prije nje svijet su napustili i mnogi drugi koji su u trenutku smrti bili na vrhuncu svjetske slave.

Oriordan: Umrla u kupaonici hotela

Mnogi pamte i dan kada je objavljena vijest o iznenadnoj smrti pop dive Vitni Hjuston (Whitney Houston). Ona je umrla u februaru 2012., a pronađena je, također, u kadi hotelske sobe „Beverly Hilton Hotela“ u Los Anđelesu, uoči dodjela prestižnih muzičkih nagrada Gremi.

Kao uzrok smrti navedeno je utapanje, a u tom trenutku u krvi je imala i kokaina.

Zanimljivo je to da je menadžment ovog hotela prije četiri godine preuredio sobu zbog morbidnih gostiju koji su je unajmljivali da bi se fotografirali u kadi u kojoj je slavna pjevačica preminula.

Zvijezda „Blues Brothersa“ i jedan od sedam članova originalne postave kultne emisije „Saturday Night Live“, glumac i komičar Džon Beluši (John Belushi) pronađen je mrtav 1982. u hotelu „Cheteau Marmot“ u Los Anđelesu. Umro je od predoziranja, a u hotelskoj sobi pronašao ga je njegov privatni trener. Beluši je tada imao 33 godine.

Beluši: Pronašao ga privatni trener

Dejvid Karadin (David Carradine), najpoznatiji po ulogama u TV seriji „Kung Fu“ te filmovima „Kill Bill“, također je pronađen mrtav u luksuznom apartmanu jednog hotela u Bangkoku, tokom snimanja novog filma. Glumca su pronašli nagog u ormaru hotelske sobe, a oko vrata je imao omču.

Karadin: Zvijezda filma „Kill Bill“

Američki zabavljač i bivši suprug pjevačice i glumice Lajza Mineli (Lize Minnelli) Dejvid Gest (David) 2016. pronađen je mrtav u londonskom hotelu „Four Seasons“. Imao je 62 godine, a žalosnu vijest potvrdio je njegov prijatelj Imad Handi.

Srčani udar

Popularni britanski pjevač Džordž Majkl (George Michael) iznenada je umro na božićno jutro 2016. godine u 53. godini, a brojni fanovi odmah su počeli oplakivati njegovu smrt. Iako se na početku nije znao tačan uzrok smrti, zbog čega se gotovo tri mjeseca čekalo na njegov ukop, kasnije je saopćeno da je Majkl umro zbog slabog srca i oštećene jetre.

Legendarnu pjevačicu Dženis Džoplin (Janis Joplin) mrtvu u hotelu zatekao je njen producent. Predozirala se heroinom, a pjevačica je u svojoj oporuci ostavila 1.500 dolara svojim prijateljima da naprave veliki tulum kada umre.

Javnost je ostala zatečena i iznenadnom smrću frontmena grupe „Linkin Parka“ Čestera Beningtona (Chester Bennington). Četrdesetjednogodišnji pjevač 2017. godine počinio je samoubistvo u svom domu u blizini Los Anđelesa, samo nekoliko dana nakon što je na internetu procurila lažna vijest o njegovoj smrti.

Glumica Britani Marfi je preminula 2010. u 32. godini. U tadašnjem ljekarskom izvještaju stoji da je umrla od upale pluća i anemije. Nakon samo pet mjeseci, umro je i njen muž, scenarista Sajmon Mondžek (Simon Monjack).

Posljednje noći svog života legendarni pjevač Džim Morison (Jim Morrison) proveo je u Parizu. Pozlilo mu je, a kada je otišao da se osvježi, u kadi je doživio srčani udar i preminuo. Bilo mu je samo 27 godina. Od tog tragičnog događaja pa sve do danas kruže razne glasine i nerazjašnjene misterije vezane za njegovu smrt.

Nerazjašnjena smrt Džimija Hendriksa

Jedan od najvećih muzičara u historiji roka Džimi Hendriks (Jimi Hendrix) umro je 1970. u Londonu. Smrt je legendu zaustavila u 28. godini, tokom njegove treće evropske turneje. Umro je pod nerazjašnjenim okolnostima, a kasnije se pretpostavljalo da je uzrok predoziranje.

Teorije zavjere o smrti Merilin Monro

Kada je, 5. avgusta 1962., holivudska ikona Merilin Monro (Marilyn Monroe) pronađena mrtva u svom domu u Los Anđelesu, prve informacije bile su da se radi o samoubistvu pilulama za spavanje.

Ali teorije zavjere u vezi s njenom smrću ne prestaju više od pola stoljeća. Najpoznatija je da je likvidirana zbog braće Kenedi (Kenedy) te da su je sve vrijeme pratili policijski agenti. Mnogi tvrde da je popularna Merlinka imala dnevnik u kojem je zapisivala sve informacije koje joj je Džon Kenedi (John Kennedy) otkrivao u krevetu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.