JET SET

Bila je seks simbol bivše Jugoslavije: Ludjeli su za Dunjom koja se udavala tri puta

Avaz.ba

22.1.2018

Bila je jedna od prvih seks simbola bivše Jugoslavije. Ova glumica i pjevačica je opčinila mnoge kada se još kao mlada fotografirala za naslovnicu tadašnjeg magazina "Studio". Njeno ime je Dunja Rajter.

Neki bi rekli da je živjela život iz snova, a kako je sama priznala jednom prilikom, nikada nije htjela da bude "seks simbol". Ima 77 godina.


Rođena je 1940. u Hrvatskoj. Krasila je naslovnu stranu poznatog magazina i od tada se njen život promijenio. Iako je naslov bio "Ne želim da budem seks-bomba". Njena želja je jedno, ali je stvarnost drugo. To je ubrzo i postala.

Za njom su ludjeli mnogi Jugosloveni, ali je ubrzo njena popularnost otišla i van granica tadašnje države.


Preselila se u Njemačku i tamo nastavila život. Udavala se tri puta. Prvo za Nijemca, ali taj brak je trajao kratko. Nakon toga se zavetovala na ljubav Britancu Lesu Hamfrisu. Za tu priliku je organizirana velika svadba. Godine 1972. postala je njegova žena i tu ceremoniju je nadgledala policija iz vazduha. Svi gosti su bili posebno tretirani, a najviše je po želji mlade čuvana njena majka. Od njega se razvela poslije četiri godine, a tek 2009. godine opet je stala na ludi kamen za Majklom Ajhlerom.

Plijenila je izgledom i talentom, a nastavila je da gradi karijeru daleko od rodne Jugoslavije. Omiljena je i među kolegama, a često posjećuje i glumačke manifestacije. Snimila je devet albuma, 15 singlova i glumila u više od 25 filmova.


Danas ima 77 godina i također uživa u popularnosti na području Njemačke. Ostala je jedan od prvih seks-simbola bivše SFRJ.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.