JET SET

Brojni oskarovci među nominiranim za Zlatnu malinu

Avaz.ba

22.1.2018

Nagradu Zlatna malina ove godine bi mogao dobiti neko od slavnih oskarovaca. Naime, ova nagrada je stvorena 1980. godine i služi kao protuteža svečanosti dodjele Oskara.

Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se trofej u obliku maline obojane u zlatnu boju na svečanosti uoči dodjele nagrada Američka akademije za filmsku umjetnost u martu.

Avanturistički film "Transformeri: Posljednji vitez" osvojio je devet nominacija među kojima za najgori film i najgore glumačke uloge za izvedbe Entonija (Anthonyija) Hopkinsa i Marka Valberga (Wahlberga).

Na popisu kandidata za najgora filmska ostvarenja mnogo je dobitnika Oskara među kojima su i Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), Tom Kruz (Cruise), Mel Gibson i Rasel Krou (Russell Crowe).

Džoni Dep (Johnny Depp) prozvan je zbog "prežvakane supijane izvedbe" u petom nastavku "Pirata Kariba" , a Dženifer Lorens i reditelj Deren Aronofski (Darren Aronofsky) nominirani su za film strave i užasa "Majka!".

Kruz i Krou nominirani su za najgore glumce zbog uloga u filmu "Mumija", a Gibson za ulogu u filmu "Tatica se vratio 2".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.