JET SET

Vlatka Pokos : U Hrvatskoj ubice i pedofili šeću slobodno i smiju se poštenim ljudima

Avaz.ba

25.1.2018

Vlatka Pokos ima loša iskustva s hrvatskim pravosuđem zbog parnica koje je vodila s bivšim suprugom Josipom Radeljakom i njegovim sinom Leo.

Često svoje statuse na Instagramu posvećuje ovoj temi. U nedavnoj objavi usporedila je hrvatsko i američko pravosuđe, a povod ovoj objavi bila je presuda Leriju Nasaru (Larry Nassar), doktoru američkog olimpijskog tima, prenosi Večernji. 

– Za razliku od Hrvatske, Amerika itekako zna što je pravda na djelu. Danas je sutkinja Rosmari Akilina (Rosemarie Aquilina) osudila doktora američkog olimpijskog gimnastičkog tima, koji je godinama nesmetano seksualno zlostavljao djevojčice, na 175 godina zatvora! Hrvatski suci trebali bi učiti na ovakvim primjerima, što je kazna koja šalje poruku. Ono što se događa u Hrvatskoj strašno je i pogubno za mentalno zdravlje i budućnost nacije. Lopovi, prevaranti, ubice, pedofili i kriminalci u Hrvatskoj se šeću slobodno. I zaista, mogu se smijati poštenim građanima – napisala je Vlatka Pokos kojoj je trenutačni dom u Kanadi, gdje završava fakultet i radi kao agent za prodaju nekretnina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.