ZVIJEZDE

Halid Bešlić 14. februara u Areni u hrvatskoj prijestonici: U Zagrebu sam lično provjerio koliko je zanimanje za koncert

E. BAKIĆ

Foto: Bešlić: Svjestan sam koliko me voli publika u Hrvatskoj


O koncertu Halida Bešlića u zagrebačkoj Areni koji je zakazan za 14. februar priča se mjesecima. 

Iako se Bešlić odlučio da konačno uđe u studio i počne snimati pjesme, kojima najavljuje i novi album, našao je vremena da ode do Zagreba i provjeri kako teku pripreme za spektakl.

Veliki profesionalci

- Nekoliko dana sam boravio u Zagrebu, kako bih provjerio vlada li zanimanje za koncert i mogu vam reći da prodaja karata ide kako je planirano. Kako bismo zagrijali atmosferu, pojavio sam se u nekim hrvatskim medijima da bih publici i na taj način najavio koncert – kaže nam Bešlić.

Svjestan je, ističe, koliko ga fanovi u Hrvatskoj vole pa se zbog toga i ne brine hoće li koncert biti rasprodat.

- Davno su polijepljeni džambo-plakati i organizaciju koncerta rade veliki profesionalci, tako da se ne brinem da će sve biti u najboljem redu. Uglavnom, zadovoljan sam i bitno je da su me Zagrepčani poželjeli i da zajedno zapjevamo na Dan zaljubljenih u Areni – poručuje Bešlić.

Prvi korak

Dvije pjesme za novi album već je snimio, a najvažnije je, navodi, da se pojavila volja za ulazak u studio.

- Dobro je bilo u studiju, opušteno, kao što se dalo vidjeti na fotografijama koje smo objavili na društvenim mrežama. Najvažnije je da smo napravili prvi korak, onda svakako veliku ulogu igra i raspoloženje kojeg nije manjkalo – poručuje Bešlić.

Kroz smijeh dodaje da je njegova popularnost opala kada su se u studiju pojavili unuci.

- Djeca k'o djeca. Sve im zanimljivo, gledaju i pitaju šta je ovo, šta je ono.

Kada je Mirko Šenkovski Geronimo njihove fotografije objavio na Facebooku i Instagramu, za dva dana postali su popularniji od dede, svi pričaju o njima – kaže kroz smijeh pjevač.

U beogradskom Sava centru najesen 

Za proljeće najavljivan koncert Halida Bešlića u beogradskom Sava centru prolongiran je za jesen.

- Koncert smo prolongirali zbog nekih drugih dešavanja u Beogradu koja bi se podudarila s koncertom. A svakako planiram nastupiti pred Beograđanima, nema odustajanja – kaže Bešlić.

Više o temi Halid Bešlić

LJEPOTA I MODA
Farmasi Adriatic: Tvoja vila, tvoja priča!

Više o:

Halid Bešlić
NA VRH

Podijeli članak na