JET SET

Dirljivom objavom Tony Cetinski prisjetio se nikad prežaljenog Tošeta Proeskog

Avaz.ba

25.1.2018

Prošlo je deset godina otkako je svijet napustio pjevač Toše Proeski. Makedonski slavuj, tako su ga zvali, danas bi slavio 37. rođendan.

Tuga zbog gubitka ovog talentiranog muzičara ne blijedi ni danas. Obožavatelji iz regije prisjećaju se čovjeka anđeoskog lica i glasa. 

Nije ga zaboravio ni Tony Cetinski kojeg je s Proeskim vezalo puno više od posla. Bili su veliki prijatelji, međusobno su se nazivali braćom, stoga i ne čudi da ne prođe rođendan ili godišnjica, a da Tony svom prijatelju ne posveti dirljivu objavu. 

"Danas bi slavio 37. godinu od svog rođenja dragi naš nikada prežaljeni Toše", napisao je pjevač uz fotografiju na kojoj zagrljen pozira s Proeskim.



Inače, Toše je rođen 25. januara 1981. u Makedoniji, u Prilepu. Tada niko nije očekivao da će izrasti u golemu zvijezdu iako je već s deset godina, na svom prvom nastupu kada je otpjevao 'Ave Mariju', sve ostavio bez daha.

Nakon samo pet godina nastupio je na jednom makedonskom festivalu, što je bio i njegov ključni nastup jer nakon toga njegova je karijera krenula vrtoglavo u visine. Nažalost, na korak od velike slave ugasio se život skromnog mladića koji je svojim magičnim glasom mogao pokoriti svijet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.