JET SET

Simona Mijoković: Odgajala me ulica, nikad nisam željela biti poput svojih roditelja

Facebook

Avaz.ba

27.1.2018

Simona Mijoković nedavno je putem društvenih mreža obznanila kako je treći put trudna. U posljednje vrijeme svoje statuse na Facebooku sve više posjećuje temi roditeljstva.

Simona dosta piše o majčinstvu i odgoju djece. Jučer je tako pisala o svom djetinjstvu i o tome kako su je odgajali njeni roditelji.

– Ne želim i NE smijem nikoga suditi niti upirati prstom, zato to uvijek pokušavam opisati vlastitim životnim primjerom. Odgajana sam u potpunoj slobodi. Znači “sve“ mi je dopušteno. Često to uspoređujem s “ulica me odgajala“... Danas, kada gledam svoju djecu, jedina mi je želja da ne budem roditelj kakve sam ja imala. To je moja istina. Iako za moje roditelje nije prihvatljiva jer smatraju da su mi “sve“ dali, opet moje srce svjedoči da nisam dobila onu ljubav i BRIGU o svojoj duši koju danas moje srce daruje mojoj djeci – napisala je u prvom dijelu statusa. 

Facebook

Kako je navela nije odgajana u vjeri, a njenu lutanje u životu je počelo još sa 12 godina.

"Šta mi vrijedi sve fakultetske diplome ako nemam onu životnu: kakav biti čovjek iskrena srca, srca od mesa, a ne kamena...", dio je njene emotivne objave.

"Budite roditelji da se djeca ponose vama, jer ste od njih učinili čovjeka vjernog, da imaju osmijeh na licu kada se sjete djetinjstva, a ne roditelji od kojih će imati rane i suzu u oku sjećajući se djetinjstva s grčem u trbuhu", poručila je Simona na svom Facebook profilu.

Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.