JET SET

Oliver Dragojević: Bolje mi je i to je važno, a pomalo i sviruckam

Dragojević: Nećemo o hemoterapijama

Piše: N. AJNADŽIĆ

29.1.2018

Legendarni muzičar Oliver Dragojević, nakon što mu je dijagnosticiran tumor na plućima te poslije konstantnog liječenja u posljednjih nekoliko mjeseci, trenutno se osjeća mnogo bolje.

Infekcije i viroze 

To je i sam rekao za "Dnevni avaz" kada smo ga jučer pozvali. Bio je raspoložen, malo se našalio, ali o liječenju nije želio mnogo komentirati, jer je to, kako smatra, manje bitno.  

- Dobro sam. Zdravstveno stanje se popravilo. Nećemo o zdravstvenim slikama i hemoterapijama. Ja sam bolje i to je važno - istaknuo je Dragojević.

Naš poziv zatekao je starog morskog vuka u Veloj Luci, jednom od njegovih omiljenih mjesta uz more, gdje ima i svoj brod i gdje, kako tvrdi, najviše uživa.

- Vrijeme je fenomenalno. Jedino je mnogo vlage pa moram paziti da se ne prehladim. Ima milion nekih infekcija i viroza, na to sad moram paziti, a ovo drugo će biti OK - rekao je.

A kada je riječ o njegovoj velikoj ljubavi muzici, vrhunski muzičar ne odriče se sviranja i pjevanja.

- Imam ja ovdje i klavijaturu pa pomalo sviruckam kad mogu i kad stignem - otkrio je legendarni muzičar.

Zabavljamo se 

Dodao je da je s njim u Veloj Luci njegova supruga Vesna, kao i sin i snaha.

- Zabavljamo se, malo pečemo, malo oko vatre uživamo i to je to. Domaća atmosfera vlada - rekao je stari morski vuk.

"OLIVERovih 70" 

U decembru je Dragojević proslavio 70. rođendan. Iako mu je velika želja bila da ga obilježi sa publikom u Spaladium areni u rodnom Splitu, legendarni muzičar je, nažalost, morao otkazati koncerte pod nazivom "OLIVERovih 70" zbog opake bolesti s kojom se neumorno bori.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.