JET SET

Top-model Kendis Svonepul lansirala liniju kupaćih kostima: Anđelica u svijetu biznisa

Njen brend nosi ime “Tropic of C”

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

4.2.2018

Plavokosa Kendis Svonepul (Candice Swanepoel, 29), anđeo “Victoria's Secreta”, smatra da uspješni modeli, pored ljepote, treba da posjeduju i pamet. Takvi uspijevaju da svoja imena pretvore u brend.

- Neke od najboljih žena u svijetu biznisa su modeli. Sve su prelijepe, ali su u životu željele mnogo više pa su svoj potencijal iskoristile i pretvorile ga u biznis – rekla je Kendis.

 Monokini i bikini

Tako je Kendis pokrenula vlastitu liniju kupaćih kostima. Pored toga što učestvuje u kampanjama i revijama čuvenog brenda “Victoria's Secret”, uskoro će predstavljati i svoje kreacije. Njen brend nosi ime “Tropic of C” i uskoro će početi s radom.

Inspiraciju je pronašla u monokini modelima osamdesetih i bikinijima Bondovih djevojaka. Visoko sječeni modeli dominiraju prvom kolekcijom. Na prvim objavljenim slikama, Kendis nosi monokini potpuno otvorenih leđa.

Neke od modela koji su uspjeli da stvore vlastiti biznis su Eli Mekferson (Elle Macpherson), koja je pokrenula liniju donjeg rublja i asortiman kozmetičkih proizvoda, kao i Žizel Bindhen (Gisele Bundchen), koja ima svoju liniju japanki.

Svonepul je, inače, prva djevojka iz Južne Afrike koja je dospjela na listu hot 100 magazina “Maxim”. Od kada su je otkrili kao 15-godišnjakinju, pojavila se na bezbroj naslovnih stranica modnih časopisa i postala uzor mnogim djevojkama širom svijeta.

Iako dominira na pistama, privatno je, kako kaže, vrlo stidljiva.

- Bila sam još povučenija kad sam počela da se bavim ovim poslom. Na snimanju bih jedva progovorila nekoliko riječi – priznala je Kendis u jednom intervjuu.

Na to se nadovezuje činjenica da ponekad ne voli svu slavu koja je okružuje.

- Volim da odlazim na neka povučena mjesta. Vodim glamurozan život u Njujorku, ali ponekad poželim da živim na nekom mirnijem mjestu, gdje me niko ne prepoznaje - rekla je.

Njeni strahovi ipak je nisu spriječili da ostvari svoj san i postane veoma uspješna manekenka. Rođena je 1988. godine u malom južnoafričkom mjestu Mui River, gdje je odrastala na farmi te je željela da se bavi nečim sasvim drugačijim. Moda i ljepota oduvijek su je oduševljavale, a kad je navršila 15 godina, na buvljaku ju je uočio modni agent. Kendis je u to vrijeme pohađala školu za djevojčice “St. Anne’s College”, a od trenutka kad ju je uočio modni agent, život joj se iz temelja promijenio.

 Važne odluke

Već sa 16 je sklapala brojne modne angažmane širom Evrope, a za jednodnevni posao zarađivala je i do 5.000 eura. Tada je morala donijeti neke važne životne odluke. Nakon dvije godine neprestanih putovanja između Pariza, Milana, Londona i Južne Afrike, plavokosa djevojka odlučila je da se preseli u Njujork i postane model sa punim radnim vremenom.

Odrekla se tipičnog tinejdžerskog života i prihvatila razdvojenost od porodice. Pokazala je veliku ambicioznost za uspjehom i njena karijera krenula je nevjerovatnom uzlaznom putanjom. Ubrzo nakon što se preselila u Veliku jabuku, primljena je u redove “Victoria's Secreta”. Stala je uz bok s ljepoticama kao što su Alesandra Ambrosio (Alessandra), Miranda Ker (Kerr) i Adrijana Lima (Adriana).

Kako bi podržala dobrotvornu organizaciju “Mothers2mothers”, dizajnirala je garderobu od džinsa. Novac zarađen prodajom poklonila je organizaciji koja pruža pomoć majkama u Africi koje su zaražene HIV virusom, kako ga ne bi prenijele na dijete.

 Uskoro opet majka

Kendis je od svoje 17. godine u vezi s brazilskim modelom Hermanom Nikolijem (Hermann Nicolie). Imaju jednogodišnjeg sina Anaka (Anac), a ubrzo će opet postati roditelji. Na nedavnoj reviji “Victoria's Secreta”, održanoj u Šangaju, Kendis je bila zvijezda večeri. Sve je zadivila sjajnim izgledom, a niko nije mogao ni da posumnja da krije slatku tajnu. Lijepa plavuša već je tada, naime, bila trudna, a sretne vijesti saopćila je tek nedavno na Instagramu, kada je objavila fotografiju u zelenoj haljini, ispod koje se jasno vidi trudnički stomak.

Proporcije i uspjesi

 Savršene mjere (84-59-88)

 Visina 177 centimetara

 Godine 2010. pridružila se anđelima “Victoria’s Secreta”

 Godine 2013. odabrana je da prošeta u grudnjaku “Fantasy”, vrijednom deset miliona dolara, na reviji “Victoria’s Secreta”

 Zauzela 61. mjesto FHM-ove liste stotinu najseksi žena na svijetu



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.