JET SET

Merjem Uzerli progovorila o najtežem životnom periodu: U smrti sam vidjela spas

Avaz.ba

4.2.2018

Merjem Uzerli (Meryem), čuvena glumica turskog i njemačkog porijekla, ne krije da joj u životu nije sve bilo med i mlijeko, a teškog perioda, koji se desio prije nekoliko godina, nerado se sjeća.

Prije nekoliko godina javno je govorila o želji bivšeg vjerenika da abortira njihovo dijete, a naposlijetku je riješila da ga rodi, ne tražeći pomoć od njega. U periodu dok je snimala seriju "Sulejman Veličanstveni" dogodio joj se pakao u privatnom životu, usljed odlaska od partnera i neslaganja s njim oko kćerke, koji se odrazio i na njen posao.

- U Antaliji sam bila dobila nagradu za glumu, a te večeri sam pokušala da se ubijem - priznala je Merjem svojevremeno za turske novine, pa dodala: "Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam potpuno luda i isjekla sam ruke, krv je bila svuda. Htjela sam da se bacim s balkona jer sam u tome vidjela jedini izlaz. Htjela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva. U smrti sam vidjela spas. Psihički sam bila jako loše.

Kako je kazala, uloga Hurem ju je iscrpila. 

- Živjela sam tri godine za taj lik i potpuno sam se izgubila. Postajalo je sve teže i teže. Nisam mogla više da je glumim jer je ona bila jaka žena, a ja sam postajala sve slabija - dodala je Merjem, o čijem odlasku iz serije se itekako pričalo, prenose mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.