JET SET

Istina o smrti "Supermena", krah ljubavi Vudija Alena i Mije Ferou, Grantovo hapšenje

Fuad MUSTAFIĆ

4.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Slavni holivudski glumac Džim Keri (Jim Carrey) oslobođen je ovih dana optužbi za smrt bivše djevojke Ketrin Vajt (Cathriona White), koja se prije tri godine predozirala lijekovima za koje nije imala recept. Glumca su teretili da je svoju partnericu zarazio spolno prenosivim bolestima, nakon čega je pala u depresiju, od koje se, nedugo nakon što su i raskinuli, nije uspjela oporaviti.

Kada se prije tri godine pojavila vijest o iznenadnoj smrti Vajt, ova priča potresala je Holivud.

 Usvojena kćerka

Ovakav slučaj nije usamljen, jer je Holivud prava tvornica skandala Godine 2011. otkriveno je da Arnold Švarceneger (Schwarzenegger) ima vanbračnog sina. On je imao aferu sa ženom koja je radila u domaćinstvu njegove porodice i njih dvoje su dobili dijete. Nakon toga se raspao brak čuvenog “Terminatora”.

Vinona Rajder (Winona Ryder) bila je tokom devedesetih godina jedna od najtraženijih holivudskih glumica. U vezi je bila s nekim od najpoželjnijih glumaca, poput Džonija Depa (Johnny Depp) i Meta Dejmona (Matt Damon). Imidž simpatične glumice trajno je pokvarilo to što je 2001. u jednom tržnom centru u Los Anđelesu uhvaćena u krađi, nakon čega se i povukla.

Filmska zvijezda Hju Grant (Hugh Grant), koji je do tada publici bio poznat samo kao dobrodušni, povučeni i stidljivi momak, šokirao je javnost 1995. godine iznenadnim hapšenjem. Ovog plavookog srcolomca policija je uhvatila sa prostitutkom na javnom mjestu. Hapšenje i prostitutka doveli su tada do kraja ljubavi s Elizabet Harli (Elizabeth Hurley).

Krah dugogodišnje veze imeđu slavnog Vudija Alena (Woody Allen) i Mije Farou (Mia Farrow) 1992. godine proglašen je svojevremeno prvorazrednim skandalom. Glumac je priznao kako je njihov razlaz posljedica fotografija nage žene koju je glumica pronašla u partnerovom stanu. Da stvar bude gora, Alen se pobrinuo da čitavu situciju začini još većim skandalom. Svi su ostali zgroženi kada je isplivala vijest da se, ustvari, radilo o Mijinoj usvojenoj kćerci iz prvog braka.

Jedan od velikih skandala bila je i smrt Džordža Rivsa (George Reeves), poznatijeg kao “Supermen”. Rivs je, navodno, izvršio samoubistvo u spavaćoj sobi na spratu svoje kuće dok je njegova zaručnica Leonor Lemon (Leonore Lemmon) sa prijateljima tulumarila u prizemlju.

 Majčine tvrdnje

U policijskom izvještaju pisalo je da je počinio samoubistvo zbog depresije, ali je njegova majka tvrdila da je ubijen zbog afere s Toni Maniks (Mannix), poznatom zabavljačicom.

Ovaj slučaj ponovno je uzdrmao javnost 1999. godine, kada je zabavljačica na samrti priznala kako je naručila njegovo ubistvo.

 Fatalna Ingrid Bergman

Skandal koji je trajao čak sedam godina, vezuje se za ime jedne od najvećih zvijezda zlatnih godina Holivuda Ingrid Bergman. Mnogi su je smatrali oličenjem postojane i lojalne žene, a sve to je izgubila nakon što je u javnost dospjela vijest da je trudna s Robertom Roselinijem (Rossellini), italijanskim rediteljem, iako su oboje već bili u brakovima. Od tada je dobila status fatalne glumice.

 Izdaja prijatelja i brakolomstvo

Kada je umro Majk Tod (Mike Todd), jedan od muževa Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), slavna glumica okrenula se njegovom najboljem prijatelju Ediju Fišeru (Eddie Fisher), iako je on tada bio oženjen.

No, njih dvoje su se već sljedeće godine vjenčali, a o izdaji prijatelja i brakolomstvu dugo se pričalo i pisalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.