JET SET

Lejla Burazerović oduševila u belgijskom muzičkom šouu: Želim im pokazati šta sve Bosanci mogu

Burazerović: Sjajan nastup u „The Voice Belgique“

Piše: F. MUSTAFIĆ

8.2.2018

Šesnaestogodišnja Bosanka Lejla Burazerović preksinoć je u belgijskom muzičkom takmičenju „The Voice Belgique“ oduševila publiku izvedbom pjesme „When We Where Young“ pjevačice Adel (Adele). Žiri emisije imao je samo riječi hvale za njenu impresivnu interpretaciju, kojoj je ovo ujedno i prvo učešće u nekoj muzičkoj emisiji.

Velika podrška

Kako nam je jučer Burazerović kazala, nakon njenog nastupa, telefon joj nije prestao zvoniti, a čestitke stižu sa svih strana.

- Takmičenje je počelo u januaru, a ja sam ove godine tek ostvarila pravo da se prijavim. Sve vrijeme veliku podršku davali su mi roditelji. Sada mi je najvažnije da sam se svidjela žiriju i da su me svi primijetili – kaže Burazerović.

Roditelji Ervin i Tana su iz Sarajeva, a Lejla je rođena u Belgiji, gdje pohađa treći razred gimnazije. Osim roditelja i brata, podršku su joj, kako kaže, davali rodbina i prijatelji iz Sarajeva.

- Svi su zaista ponosni. Iz Bosne su me pratile nana, tetka i drugarice. Iako sam rođena u Belgiji, u Sarajevu se osjećam kao kod kuće. Ovim takmičenjem htjela sam da pokažem Belgijancima da su Bosanci, i drugi koji nisu porijeklom iz Belgije, vrlo sposobni i talentirani, te šta sve mogu – ističe Burazerović.

Najbolji prijatelji

Lejlina porodica živi u Liježu, a podršku joj daju i prve komšije, porodica Seada Sušića, brata bh. nogometne legende Safeta Sušića.

- Moj brat i Seadov sin zajedno treniraju fudbal u ovdašnjem klubu. Oni su nam prve komšije i dosta se družimo. Moj otac i Sejo su, ustvari, najbolji prijatelji još iz mlađih dana. Također, imala sam i njihovu podršku – kaže ona.

Želim izvesti i našu pjesmu 

Lejla nam je rekla da će u nastavku takmičenja pokušati otpjevati i neku bh. pjesmu.

- Volim slušati Dinu Merlina, „Bijelo dugme“... Zatražila sam od produkcije da otpjevam i jednu našu pjesmu, pa ću vidjeti šta će biti od toga – dodala je Burazerović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.