JET SET

Aleksandra Radović: Mogu leći mirne savjesti jer znam da sam kazala šta mislim

( Arhiv)

Nezavisne novine

12.2.2018

Popularna srbijanska pjevačica Aleksandra Radović u subotu uvečer pred mnoštvom Banjalučana održala je odličan koncert u Sportskoj dvorani "Obilićevo".

Iako je povod za nastup bio Dan zaljubljenih, umjesto parova publiku su većim dijelom činile pripadnice nježnijeg pola, koje su svaku pjesmu pjevale od prve do posljednje riječi.

Promovirajući posljednji album "Carstvo", novu pjesmu "Ljubavi moja", ali i izvodeći brojne starije hitove kao što su "Čuvam te", "Mali peh" i "Bivši dragi", pokazala je prisutnima raskoš svoga glasa, tako da su aplauzi bili sve duži i glasniji.

Po povratku na binu izvela je hit "Kao so u moru" s početka karijere, čak i jednu epizodu na španskom jeziku, čime je potpuno osvojila srca Banjalučana. 

Svaka Vaša pjesma postaje hit. U čemu je tajna?

Vjerujte da ne znam. Možda je tajna u tome da čovjek radi ono što voli, da pjeva ono što voli i da pjeva o onome što mu je blisko. Vjerujem da je i dosta vrijeme utjecalo, sav taj period, jer sam imala mnogo vremena da razrađujem pjesme i ovaj album ("Carstvo") je imao vremena da odraste i izađe u javnost.

Bili ste u žiriju nedavno završene sezone šoua "Tvoje lice zvuči poznato". Kakva su Vaša iskustva vezana za taj period?

Uvijek pozdravljam svaku akciju koja ima za cilj pomoć ljudima, a svakodnevno imamo apele da pružimo pomoć. I svaka emisija tog tipa je lijepa. Ko god da učestvuje - oni su po cijeli dan na probama vježbali i radili, svako u skladu sa svojim obavezama i mogućnostima, i mislim da je to jedna odlična akcija. Čovjek tu ne gleda ko je kakav bio, već da se dobro zabavimo i da njima bude dobro i da gledaocima bude dobro.

Važite za pravičnu osobu kada je u pitanju ocjenjivanje muzičara. Isplati li se u današnjem vremenu imati takav stav?

Ne mislim da se iskrenost isplati, ali ne treba biti drugačiji. Ja sam tako vaspitana, ne volim da lažem i da govorim da je nešto dobro ako nije dobro. Sve u svemu, ne žalim zbog toga, prosto mogu da legnem mirne savjesti jer sam rekla šta sam mislila. Ovako bismo svi mogli svakoga da hvalimo, ali kako ćemo onda napredovati. Uvijek je dobra konstruktivna kritika, a takvi su i bili moji komentari. I to je sve bilo u interesu te osobe.

Da li ste podjednako samokritični kada su u pitanju i Vaše pjesme? 

Pazite, sedam godina mi je trebalo da izdam album. Takva sam prvo prema sebi i uvijek preispitujem sebe i tražim da mi se kaže iskreno šta se misli o svakoj pjesmi, da li je dobra i da li joj nešto fali. Takav mi je odnos sa saradnicima. To možda djeluje surovo, ali sjajno funkcioniramo na taj način. Svako svakome prijateljski i dobronamjerno kaže šta misli o tome što je stvorio i tako možemo napredovati. Bitno je da budemo oslobođeni gordosti jer gordost nam ne dozvoljava da primimo stvarnu sliku sebe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.