JET SET

Super je biti Bosanac u Zagrebu, ja to najbolje znam

Bešlić u zagrebačkoj Areni: Bilo je fantastično, teško je to riječima opisati

E. BAKIĆ

16.2.2018

Legendarni Halid Bešlić preksinoć je peti put napunio Arenu u Zagrebu, a njegov spektakularni koncert dugo će se pamtiti.

Bešlić je od samog početka koncerta vladao pozornicom nižući hitove kao što su „Lavanda“, „Miljacka“, „Romanija“, „Malo je malo dana“, „Prvi poljubac“...

Publika je uglas pjevala s Halidom, a koncert je trajao blizu tri sata.

Naš poziv Bešlića je jučer zatekao u Zagrebu. Bio je umoran, ali veoma sretan.
Kako nam je kazao, tokom cijelog koncerta imao je odličnu konekciju s fanovima.

 Mirno more

- Peta Arena. Vladala je odlična atmosfera. Ma, bilo je fantastično, teško je to riječima opisati. Osjećao sam se ponosno zbog same činjenice da sam peti put napunio zagrebačku Arenu – govori Bešlić za „Dnevni avaz“.

Dodaje da mu je posebna satisfakcija to što je publika skoro svaku pjesmu otpjevala i ovacijama ispratila od početka do kraja.

- Navikao sam da punim takve dvorane, ali svjestan sam da to nije baš lagan posao. Otpjevao sam skoro 40 pjesama, svaka od njih je hit, a publika nije prestajala pjevati sa mnom uglas. Znate, kada publika zna pjesme i voli ih, onda sve ide kako treba, melodija nas zajedno vodi – kaže Bešlić.

Zagrepčanima je, ističe, poželio sreću i mirno more, a svaki put kad je u ovom gradu, osjeća se kao kod kuće.

- Super je biti Bosanac u Zagrebu, ja to najbolje znam. Ovdje su se Bosanci dobro snašli, ima ih dosta i Zagrepčani ih vole. Ludi koji su ovdje cijeli život, pravi Zagrepčani, vole moju muziku i vole mene – ističe legenda narodne muzike.

 Ovacije i aplauz

Bešlić se tokom nastupa prisjetio i Donne Ares, koja je umrla u oktobru prošle godine, a s kojom je snimio veliki hit „Sviraj nešto narodno“.

- Stavili smo veliki videozid i tako se prisjetili Donne Ares. Publika je prvo ušutjela i onda ovacijama i aplauzom podržala naš gest. Vidjelo se da poštuju to i da im je drago što smo se Donne Ares prisjetili ovom prilikom. Uglavnom dobar čin – kaže Bešlić.

 Neplanirano zapjevao i Enis Bešlagić

Gost na koncertu Halida Bešlića bio je Hari Mata Hari, a na binu je izašao i glumac Enis Bešlagić.

- Bilo je dosta mojih prijatelja, a Harija je publika srdačno pozdravila. Bešlagić je sa mnom izašao na binu i otpjevao „Iznad Tešnja“ te „Jazz.ba“. Publika se obradovala Enisu pa je s nama otpjevala svaki stih – navodi Bešlić.

U Sarajevu punim baterije

Halid Bešlić ističe da mu je nakon Zagreba potrebno nekoliko dana odmora.

- Najvažnije je da se dobro naspavam i sve će biti OK. Već danas se vraćam u Sarajevo, gdje ću napuniti baterije za nove radne pobjede – kaže Bešlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.