JET SET

U užem krugu pet takmičara: Sutra se bira predstavnik Crne Gore za pjesmu Eurovizije 2018.

Piše: A. Mi

16.2.2018

Lorena Janković, jedna je od pet takmičara koji će se boriti za predstavnika Crne Gore za pjesmu Eurovizije 2018. godine. Montevizija na kojoj će se birati predstavnik održat će se sutra sa početkom u 20 sati. Među takmičarima su još i Nina Petković, Katarina Bogićević, Ivana Popović Martinović i Vanja Radovanović.

( Printscreen)

Od ukupno 31 prijavljenih, peteročlani stručni muzički žiri odabrao je pet najboljih numera, među kojima su najbolji utisak ostavile „Dušu mi daj“, „Dišem“, „Neželjena“, „Poljupci“, „Inje“.

Gledaoci će imati priliku da slanjem poruka izaberu predstavnika Crne Gore, a koji će kako je već odlučeno nastupiti druge polufinalne večeri Eurovizije 10. maja u Lisabonu.

( Printscreen)

Crna Gora se prvi put kao neovisna država na Eurosongu pojavila 2007. godine, te nije ušla u finale.

Tada je predstavnik bio Stevan Fedi (Faddy) koji je nastupio sa pjesmom „Ajde, kroči“.

2014. godine predstavili su se sa pjesmom „Moj svijet“ koju je interpretirao Sergej Ćetković, a godinu kasnije predstavnik je bio Knez sa pjesmom „Adio“. Muziku za pjesmu „Adio“ uradio je Željko Joksimović, a tekst je u potpisu Marine Tucaković i Dejan Ivanović. Knez se tada plasirao na 13. mjesto što je i najbolji rezultat za Crnu Goru.

( Printscreen)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.