JET SET

Andrija Milošević: Ugledam se na svoju majku

cdm.me

17.2.2018

Od prvog pojavljivanja u seriji “Mješoviti brak”, Andrija Milošević (39) plijeni pažnju javnosti glumačkom pojavom i specifičnim humorom.

Na Akademiju dramskih umjetnosti na Cetinju primljen je sa samo 17 godina, jer je profesor Boro Stjepanović procijenio da je veoma talentovan i spreman za studije, ali i da se možda neće vratiti na prijemni ako prvi put bude odbijen. Publiku je osvojio ulogama u brojnim televizijskim serijama: kao Banjo u “Mješovitom braku”, Mile u “Našoj maloj klinici”, Marjan Dević Devil u “Pjevaj, brate!”, Lunjo u “Budvi na pjenu od mora”…

Sa koleginicom Anđelkom Prpić snimio je tri sezone urnebesnog sitkoma “Andrija i Anđelka”, a donedavno smo ga gledali i u seriji “Mamini sinovi” u ulozi edipovca Bebe, koji ne može da se izbori sa majkom.

Trenutno nas gleda s brojnih “predizbornih” plakata na kojima je “prvi na listi”, u reklamama govori da je “riješio da preuzme stvar u svoje ruke”, ali ne želi da objašnjava o kakvom je projektu riječ, prenosi CdM.

Andrija je za Glossy govorio o tome da li je lako biti “mamin sin”.

- Ne znam. Nisam lično nikada bio mamin sin u tom edipovskom smislu, ali pretpostavljam da takav odnos ima svojih vrlina i mana. Sa likom Bebe u seriji poistovijetio sam se onoliko koliko je zahtijevala moja mašta i vjera da takvi ljudi postoje. 

Na pitanje kakav odnos ima sa svojom majkom Verom, glumac kaže:

- Ona je veliki borac i sjajna žena. Ugledam se na nju. Njena istrajnost je epska. Veliki sam poštovalac njene vedrine i volje, uprkos onome što život nosi i uprkos svemu. Pazim je. Ona mi je velika podrška. Zna sve moje mane i vrline. Veoma je kritična, ali i nježna u toj kritici. Uvijek se raduje svakom mom novom projektu”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.