Sporazumni razvod: Mustafa prepušta Emini veći dio imovine

Nezavisne novine
18.02.2018 12:14

Foto: ( Arhiv)

Emina Jahović i Mustafa Sandal su, kao što je poznato, okončali brak poslije deset godina.

Razveli su se sporazumno, a prema tvrdnjama upućenih, nesuglasice nisu imali ni prilikom podjele imovine.

- Mustafa je Emini ostavio luksuznu vilu u Istanbulu vrijednu 16 miliona eura. To je jedna od najljepših kuća poznatih. Posjeduje dva bazena, golf teren, teretanu, ali i šest spavaćih soba, tri dječije i dvije gostinske. Kuća ima prelijep pogled na cijeli grad. Pored toga, ostavio joj je i muzički studio vrijedan četiri miliona eura, za koji je Emina najviše vezana, budući da je u njemu provodila dosta vremena - govori izvor blizak, sada već bivšem, paru.

On dodaje da je Mustafa preselio u jedan od stanova koji se nalaze u njegovom vlasništvu. Trenutno je u potrazi za idealnom vilom. 

Kako navodi Telegraf, razlog što se Mustafa lako odrekao luksuzne vile i studija leži u tome što i dalje vodi pravnu bitku oko dokazivanja imovine. Prije dvije godine pjevača su tužili za pranje novca, a po tužbi, prijete mu dvije godine zatvora i nadoknada državi od čak 54 miliona eura.

Ukoliko ga osude, pjevač bi mogao da proglasi bankrot, pa zato, prema tvrdnjama upućenih, nije dovodio u pitanje ostavljanje većeg dijela imovine Emini.

NA VRH