JET SET

Pita Neno Murić, odgovara Merima Bašić: Jesi li nekad morala iskoristiti svoje vještine da bi se odbranila od nasilnika?; Nesuglasice rješavam višom intonacijom

E. S.

18.2.2018

U našoj rubrici “Pita-odgovara” ovog puta spojili smo pjevača Nenu Murića i najuspješniju bh. kikbokserku Merimu Bašić.

Merima i Neno se poznaju, ali to nije bila prepreka da pjevač sportistkinji postavi pet zanimljivih pitanja.

Postoji li poseban režim ishrane prije samog meča i koliko bi kalorija morala unijeti u organizam kako bi dala maksimum?

- Koliko su bitni sam trenažni proces i pripreme, ishrana i oporavak su, s druge strane, ključni. Naročito u periodu priprema, gdje povećavamo broj i jačinu treninga. Veoma je bitno snabdjeti tijelo svim potrebnim nutrijentima. To je uvijek veoma teško, jer moram paziti na unos kalorija i zbog reguliranja kilaže prije vaganja. Šećeri se svode na minimum i veoma pazim na unos ugljikohidrata. Skidanje kilograma je omraženi dio ovog sporta.

Jesi li se ikad našla u situaciji da se neki momak zaljubi u tebe i da, nakon što vidi tvoju mišićnu masu, pobjegne glavom bez obzira?



- Ne. Trudim se da ja prva pobjegnem glavom bez obzira od površnih ljudi.

Znam da si profesorica BHS jezika i književnosti. Planiraš li nekada raditi u struci?

- Nije isključeno, mada u narednom periodu nemam takve ambicije.

Koje su prednosti ljudi koji se bave individualnim sportskim disciplinama?

- Meni je to i najveća prednost ovog sporta, jer je individualni. Greške i propusti pripadaju meni, a zasluge pripadaju meni i Bogu. Tu se priča završava, nema opcije “nije mi dodao loptu”. Koliko se boriš, toliko i dobiješ, zato i nisu svi stvoreni za individualne sportove.

Jesi li nekad morala iskoristiti svoje vještine da bi se odbranila od nasilnika?

- Nesuglasice još rješavam višom intonacijom, a ako nasilnik naiđe na mene, mislim da će mediji pisati o tome svakako. O tome kakav je peh taj nasilnik imao da odabere baš mene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.